Rubriky
Sport Zprávy

Lvi i podruhé byli nad síly Děčína

Podruhé v přípravném období se Medvědi utkali s mosteckými Lvy a znovu neuspěli. Tentokráte na ledě Mostu padli 3:8 a stále tak čekají na první výhru v nové sezóně.

Medvědi v úvodu první třetiny přežili oslabení, ale záhy šli opět do oslabení. Jenže paradoxně v něm otevřeli účet zápasu právě oni. V deváté minutě poslal kotouč na ZDEŇKA PETRÁŠE Dominik Havlík a prvně jmenovaný dostal puk za Hosnedla – 0:1. Ovšem hned na to Most přesilovku využil a bylo vyrovnáno. MARTIN MICAL srovnal krok a začínalo se znovu od začátku – 1:1. No a vyrovnávací gól Lvy nakopl a během chvilky už zase vedli Mostečtí, když FRANTIŠEK BAKRLÍK z nápřahu propálil Lavingera – 2:1. V závěru třetiny se ještě od modré čáry prosadil ŠTĚPÁN URBÁNEK a Most vedl o dva góly – 3:1.

V úvodu třiadvacáté minuty střílel na Hosnedla Tomáš Kolíček, po jeho nebezpečné střele zazvonila tyč jeho branky. O chvíli později už ale Děčín snížil na rozdíl jediné branky, když se střelecky prosadil JAN CHOVANEC – 3:2. Medvědům se v polovině utkání naskytla šance na srovnání stavu skóre, když hráli přesilovou hru a tu nakonec využili vteřinu před jejím vypršením. Volráb poslal puk DOMINIKU HAVLÍKOVI, jenž poté překonal Hosnedla – 3:3. Mostečtí ale ještě stihli vsítit dvě slepené branky zásluhou MILANA BÖHMA a JAKUBA PROCHÁZKY a po druhé třetině tak Lvi vedli 5:3.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě Martin Mical sebral Medvědům puk a poslal ho na IVANA ŘEHOŘE, jenž poté zavěsil kotouč za Lavingerova záda – 6:3. Medvědi se snažili o rychlou odpověď, ale ta nepřišla. Místo toho se domácí dostali opět do několika zakončení, které ale Lavinger pokryl. Osm minut před vypršením třetí periody se podruhé v utkání trefil IVAN ŘEHOŘ a Most vedl rozdílem čtyř branek – 7:3. A hned po něm se dvougólovým stal také JAKUB PROCHÁZKA, který dostal za Lavingerova záda už osmou branku Lvů a pečetil tak skóre tohoto zápasu – 8:3.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 8:3 (3:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Mical (Řehoř), 11. Bakrlík (Procházka, Polák), 18. Urbánek (Řehoř), 36. Böhm (Čmolík), 38. Procházka (Mála), 44. Řehoř (Mical), 52. Řehoř (Mical), 56. Procházka (Šesták) – 9. Petráš (Havlík), 27. Chovanec (Balcar), 31. Havlík (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Balcar, Černohorský, Kolíček, Havlík, Volráb, Stuchlý – Zajan (C), Arnold, Harkabus – Gottfried, Chovanec, Horák – Petráš, Ineman, Hruška – Vacín

Vendula Zdražilová, HC Děčín