Rubriky
Sport Zprávy

Děčín s Mostem v úvodu přípravy prohrál

První přípravný duel sehráli Medvědi na ústeckém ledě s mosteckými Lvy, na které v divoké přestřelce nestačili. Most nakonec vyhrál 8:4.

Už po šestadvaceti vteřinách se měnilo skóre. ZDENĚK PETRÁŠ, který akci dva na jednoho přetavil v přesnou střelu, poslal Děčín do vedení – 1:0. Ovšem netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. FRANTIŠEK MÁLA se dobře zorientoval Skokanovy branky a dostal kotouč za jeho záda – 1:1. V páté minutě pak strhl vedení na stranu Mostu JAKUB ČMOLÍK, jenž se nemýlil střelou pod beton děčínského brankáře – 1:2. V sedmé minutě měl na holi vyrovnání Štěpán Kuchynka, který však svou kličku do bekhendu poslal mimo tři tyče. V závěru prvního dějství se ještě prosadil MARTIN MICAL střelou mezi Skokanovy betony – 1:3.

V polovině základní hrací doby vedli Mostečtí už o čtyři góly díky dvěma slepeným brankám Lvů. V devětadvacáté minutě se prosadil JAKUB PROCHÁZKA – 1:4 a o minutu později pak zavěsil DAVID DRAŠAR – 1:5. Svižnou střelou a hlavně přesnou se prezentoval PATRIK BALCAR, jenž snížil – 2:5. Brzy ale FRANTIŠEK MÁLA zase navýšil mostecké vedení – 2:6. Poslední slovo v prostřední části hry měli Medvědi. Při hře čtyři na čtyři se trefil ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 3:6.

V petačtyřicáté minutě završil svůj hattrick FRANTIŠEK MÁLA a bylo to 3:7. Mostečtí byli rozjetí a po chvilce se znovu prosadili. ROMAN FUČÍK švihl do kotouče v mezikruží a puk se zastavil až v děčínské kleci – 3:8. Medvědi si pak ještě vypracovali několik šancí, už ale jen v závěru korigovali stav ONDŘEJEM SÝKOROU – 4:8. V prvním přípravném utkání tak vyšli naprázdno.

HC Děčín – HC Řisuty 4:8 (1:3, 2:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Petráš (Zajan, Sýkora), 32. Balcar (Petráš), 39. Kuchynka (Faigl, Stuchlý), 59. Sýkora (Petráš, Zajan) – 2. Mála (Procházka, Šesták), 5. Čmolík (Fučík), 16. Mical (Kýhos, Polák), 29. Procházka (Bakrlík), 30. Drašar (Kuběna), 35. Mála (Bakrlík, Procházka), 45. Mála (Procházka, Šesták), 46. Fučík (Procházka, Mála)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Brňák) – Cikánek, Vytejček, Kaltenböck, Černohorský, Loukota, Tenkrát, Balcar, Stuchlý – Horák, Petráš, Sýkora – Kuchynka, Faigl, Gottfried – Hruška, Zajan, Harkabus

Vendula Zdražilová, HC Děčín