Rubriky
Sport Zprávy

Válečnický kádr na sezonu 2020/2021

Mediálním prostorem v současnosti, ač méně než obvykle, zaznívají novinky z nejvyšší basketbalové soutěže Kooperativa NBL. Kromě několika zajímavých přesunů, v nichž zatím vynikají ambiciózní svitavští Tuři (příchody českých Dragouna, Bujnocha, Sehnala, Gogy, Křivánka a naposledy chorvatského Prolety), jsou zde například i trochu překvapivé odchody reprezentantů z mistrovského Nymburka (Peterka a možná také Pumprla).

Děčín má tradičně založený kádr na českém jádru, které je zpravidla smluvně vázané s dlouhodobějším výhledem. Nejinak je tomu i v této složité době s očekáváním výše ekonomických dopadů, které se jistě nevyhnou sportovnímu prostředí. Smlouvy skončily všem cizincům (Autrey – míří do Ústí, Carlson – má velký zájem o návrat, Vukosavljević podle klubových informací končí kariéru) a Lukáši Feštrovi, jenž už zamířil do Olomoucka. Do Děčína má namířeno bývalý mládežnický reprezentant Eduard Kotásek, poslední tři roky působící ve Svitavách. Další příchody zatím Válečníci nehlásí.

Generální manažer Lukáš Houser k situaci řekl: „Jak už jsme avizovali v době vyhlášeného nouzového stavu, pracujeme v klubu na několika variantách kádru pro nastávající sezónu. Všechny tyto varianty samozřejmě souvisí s našimi finančními možnostmi.“

Jednání, ať už s partnery nebo s municipalitami, jsou v současnosti složitější a vzhledem k  nejisté ekonomické situaci je i sportovní prostředí nuceno pozdržet svá strategická rozhodnutí. V případě BK ARMEX Děčín se jedná především o další posilování kádru na novou sezonu.

Dále pak generální manažer dodal: „V současné chvíli je klub v jednání s několika zahraničními hráči. S jedním z nich už jsou dokonce dohodnuté konkrétní podmínky hráčské smlouvy a ze strany hráče je velký zájem v Děčíně hrát. Přesto se klub musí chovat zodpovědně ke všem svým partnerům, k městu Děčín a především ke své budoucnosti. Není možné se v tomto ekonomicky složitém období finančně zavazovat dřív, než bude jistota své smluvní závazky splnit. Proto prozatím zůstává kádr v českém složení a o dalších posilách se bude rozhodovat až na základě hotového příjmového rozpočtu klubu.“

Aktuální složení kádru BK ARMEX Děčín:

rozehrávači

Ondřej Šiška

Eduard Kotásek

Lukáš Bobek

křídla

Tomáš Pomikálek

Šimon Ježek

Filip Kroutil

Lukáš Rozsypal

pivoti

Robert Landa

Pavel Grunt

David Žikla

Jakub Skalička

Martin Mach

Přípravu začne tým trenéra Grepla na konci července a zapojí se do ní i několik talentovaných mladíků, včetně pár nadějí z děčínské líhně.

Zdroj: BK Děčín