Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Prodávala padělky
Na problémy si zadělala 27letá žena, která byla obviněna z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Je podezřelá, že po dobu čtyř let prostřednictvím internetu v různých bazarových skupinách nabízela k prodeji oblečení, obuv, hračky a další výrobky světoznámých výrobců renomovaných značek. Věci přitom kupovala na tržnici v Praze a padělky prodávala jako pravé, celková škoda, kterou firmám způsobila, byla vyčíslena na více jak 130 tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

Řídil opilý
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 46letý řidič, kterého v Děčíně zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Muž si sedl za volant, i když byl pod vlivem alkoholu, policisté mu naměřili přes 1,9 promile alkoholu v dechu. ¨Po sdělení podezření z přečinu, za který mu hrozí až rok za mřížemi, byl propuštěn na svobodu.

Auto zůstalo bez kol
Nepříjemné překvapení zažila majitelka osobního vozidla, která po poledni přišla v Děčíně ke svému autu a zjistila, že je bez kol. Neznámý pachatel jí z vozu odcizil všechna čtyři kola z lehkých slitin, celková škoda byla vyčíslena na téměř dvanáct tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, pátrají.

Kradli naftu z kamionů
Policisté ukončili vyšetřování několika případů krádeží pohonných hmot, ke kterým docházelo na přelomu loňského a letošního roku na různých místech v děčínském okrese. Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byli obviněni tři muži ve věku 19, 21 a 27 let. Nejstarší muž měl dvěma mladším spolupachatelům poskytovat hadici a kanystry, do kterých pak přečerpávali naftu z nádrží kamionů, do kterých se vloupávali. Za odcizenou naftu jim pak měl vyplácet peníze. Tímto způsobem v prosinci a lednu vykradli šest kamionů, z nádrže sedmého auta pak ukradl a naftu svému staršímu komplici prodal jen 21letý muž. Krádežemi pohonných hmot způsobili škodu přes čtyřicet tisíc korun a dalších asi šest tisíc stály výměny vypáčených víček nádrží. Všichni tři obvinění, kteří už se v minulosti dostali do křížku se zákonem, jsou stíháni na svobodě, v případě uznání viny jim hrozí až dvouleté tresty odnětí svobody.

Řídil i přes zákaz
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 29letý muž, kterého v úterý večer stavěla hlídka rumburských policistů. Řidič nerespektoval výzvy k zastavení vozidla a začal velkou rychlostí ujíždět. V ulici Na Poustce nezvládl řízení, dostal s vozidlem smyk a vyjel mimo pozemní komunikaci. Z místa se pak pokusil utéct, ale policisté ho chytili, při následné lustraci pak zjistili, že má soudem uložen trest spočívající v dvouletém zákazu řízení všech motorových vozidel. Po sdělení podezření z přečinu, za který může jít muž až na dva roky za mříže, byl propuštěn na svobodu.

Zloděj vzal jen pivo
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Jílovém vloupal do zahradní chatky. V zahrádkářské kolonii vypáčil dveře do sklepního prostoru a z chatky odcizil dvě lahve a dvě plechovky piva. Škodu na zničených dveřích vyčíslil oznamovatel na dva a půl tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence