Rubriky
Dětem Kultura Sport Zprávy

Sokol Raptor – týmový závod pro školy, přihlaste se, uzávěrka je již 28. června

Tyršův Děčín – to je každoroční akce, kterou si Děčín připomíná svého nejznámějšího rodáka. A nepřijdeme o ni ani v letošním roce. Druhý zářijový víkend bude opět plný sportu, zábavy a kultury pro celou rodinu. Program začíná již v pátek 11. září dopoledne školním závodem Sokol Raptor a odpoledním závodem pro veřejnost. Školy se mohou hlásit do 28. června, podrobnosti k registraci do odpoledního závodu se připravují.

„Šestičlenné týmy žáků základních škol si poměří své síly v jedinečném překážkovém závodě pod zámkem. Trať připraví zkušení závodníci Sokol SPARTAN Traning Group Děčín a Predátor Workaut Děčín. Sokol Raptor je otevřený pro děčínské i mimo děčínské školy a snažíme se oslovit také školy z příhraničí. Doufám, že naši výzvu školy přijmou. Neváhejte, kapacita závodu je omezena 20 přihlášenými školami a uzávěrka přihlášek se blíží,“ řekl primátor města Jaroslav Hrouda. Podobný závod se uskutečnil již při loňském ročníku pod názvem Adrenalin challenge school race. Sokol Raptor je určený pro 6členné týmy dětí z 6.,7. a 8. tříd (z každého ročníků vždy jeden chlapec a jedna dívka) s doprovodem jednoho učitele. Přihlásit se může maximálně 20 škol.

Při běžeckém překážkovém závodě si týmy vyzkouší překonání více než 10 náročných překážek přírodního, silového a dovednostního charakteru na nábřeží pod zámkem. Trať připravují zkušení závodníci. Akce je pro školy zdarma, startovné se nehradí. Na vítěze čekají zajímavé ceny. Termín podání přihlášek je již 28.6. 2020. Zájemci si budou moct trať připravenou pro dopolední závod školních týmů vyzkoušet v pátek odpoledne.

Podrobnosti k registraci v současné době připravujeme.

Zdroj: Magistrát města Děčín