Rubriky
Turisti Zprávy

Opravený úsek Köglerovy naučné stezky Krásnolipskem je návštěvníkům k dispozici v plném rozsahu

Nová zábradlí v historickém stylu, opravené lávky, vyhlídky, schodiště, lavičky a turistická sezení. A k tomu dřevěné sochy typických obyvatel národního parku, vhledy do geologické minulosti kraje díky naučným prvkům instalovaným podél stezky. To vše je pro návštěvníky připraveno v opraveném úseku Köglerovy naučné stezky Krásnolipskem přes Kyjovský hrádek.

Opravený úsek se nachází mezi rozcestím u Sýrového potoka, odkud vede přes vyhlídku Skalní bratři skrze Lví jeskyni okolo útvaru Obří hlava na Kyjovský hrádek a dále schodištěm ve skalní puklině kolem tzv. Praporku na rozcestí Pod Praporkem v Kyjovském údolí. Správa Národního parku České Švýcarsko na rekonstrukci úseku vynaložila téměř 3,5 mil. Kč bez DPH.

Kyjovskému údolí se mohou návštěvníci pohodlně přiblížit prostřednictvím autobusové linky č. 434 mezi Krásnou Lípou a Děčínem (zastávka Krásná Lípa, Kyjov, host., vyhledání spojů např. ZDE).

Práce byly realizovány v rámci projektu Opatření k usměrnění návštěvnosti v Kyjovském údolí, podpořeného Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí.

Logo Evropské unie a Operačního programu Životní prostředí

 

Dřevěné sochy ptáků
Naučnou stezku nově zdobí sochy typických obyvatel národního parku: Foto: Richard Nagel
Zábradlí v historickém stylu
Zábradlí z různorodých kovových profilů byla nahrazena elegantnějšími v historickém stylu. Foto: Richard Nagel
Model amonita
Podél rekonstruované trasy na návštěvníky čeká mnoho detailů, které mohou objevovat. Foto: Richard Nagel

Zdroj: www.npcs.cz