Rubriky
Sport Zprávy

Vrchlabí porazilo Děčín i popáté

Poslední zápas základní části sehráli hokejisté Děčína na svém ledě, kde vzdorovali silnému Vrchlabí, když se několikrát dostali na dostřel. Nakonec se Stadion utrhl a zvítězil na děčínském ledě 10:5. Děčín tak v sezóně proti silnému soupeři nezískal ani bod.

Skóre se měnilo už na začátku šesté minuty. ŠTĚPÁN MATĚJČEK prostřelil Lavingera střelou k tyči a hosté se radovali z úvodní branky – 0:1. Poté následovaly dvě velké šance Děčína, ale proti nim se zaskvěl Martin Abrahám v brance hostů. Hned poté se po pěkné individuální akci prosadil matador Vrchlabí JAROSLAV BEDNÁŘ, jenž se prosmýkl kolem obránce a z pravé strany zasunul puk za Lavingera – 0:2. V polovině první části hry už to bylo 0:3, když FILIP JIRÁSEK dělovkou vymetl pavučiny v Lavingerově síti. Děčínští se marně snažili o snížení a ještě v závěru inkasovali počtvrté. JÁN NIKO našel skulinku u tyče děčínské branky, kam z bekhendu poslal puk – 0:4.

Úvod druhého dějství patřil jednoznačně Děčínu. Už v šestadvacáté minutě totiž na ukazateli skóre svítil stav 3:4 a Medvědi byli svému soupeři na dostřel jediné branky. Nejprve se trefil ve třiadvacáté minutě DANIEL VOLRÁB – 1:4 a hned po něm byl úspěšný i ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 2:4, jenž proměnil samostatný únik. O chvilku později pálil od modré čáry MARTIN ZDVOŘÁČEK a Abrahám se už jen ohlížel za svá záda – 3:4. Hosté se však oklepali a brzy znovu odskočili. JAROSLAV BEDNÁŘ vymetl šibenici děčínské klece – 3:5. V polovině zápasu se Medvědi opět dostali na kontakt, KAREL HORÁK první brankou v děčínském dresu prostřelil Abraháma – 4:5. Hosté však brzy vedli opět o tři góly. TOMÁŠ BLÁHA se dvakrát po sobě trefil mezi tři tyče a dal klid na hokejky Stadionu – 4:7. Poslední slovo prostřední části hry však měl po přesné střele ONDŘEJ SÝKORA – 5:7.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě využil dvojnásobnou početní výhodu hostů ŠTĚPÁN MATĚJČEK a hosté zase odskočili – 5:8. Rozjetí hráči vrchlabského Stadionu zatápěli před Lavingerem a brzy slavili devátý gól. Při signalizovaném vyloučení prostřelil Lavingera TOMÁŠ JIRKŮ a hosté tak neměli daleko k desáté trefě – 5:9. Další šance přicházely ze strany hostů, ale kýženého desátého gólu se dočkali hráči Vrchlabí v šedesáté minutě. TOMÁŠ BLÁHA využil početní výhodu a zkompletoval tak hattrick – 5:10. Stadion i popáté porazil Medvědy, ti proti silnému týmu nezískali v základní části ani bod. Nyní už vše směřují na sobotu, kdy začínají vyřazovací boje a série s Řisuty.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 5:10 (0:4, 5:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 23. Volráb (Sýkora, Zajan), 23. Kuchynka (Faigl), 26. Zdvořáček (Faigl, Oliverius), 30. Horák (Volráb, Zajan), 38. Sýkora (Zicho) – 6. Matějček (Mrňa, Bednář), 8. Bednář (Mrňa), 10. Jirásek (Šlaicher, Bláha), 18. Niko (Bednář, Matějček), 28. Bednář (Matějček, Mrňa), 34. Bláha (Jirků, Matějček), 36. Bláha (Šlaicher), 44. Matějček (Bednář, Niko), 54. Jirků (Mrňa, Bednář), 60. Bláha (Matějček, Bednář)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Černohorský, Zdvořáček, Loukota, Zicho, Havlíček, Tůma – Ineman, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb, Oliverius (C), Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín