Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi z Bíliny vezou důležité tři body

Hokejisté Děčína zavítali v rámci sedmatřicátého kola druhé hokejové ligy na led Bíliny, kde v hodně osekané sestavě dokázali plně bodovat, Draky Děčín srazil 7:2. V útoku dokonce nastoupil i Jan Havlíček, jenž tak pomohl oslabenému týmu.

Na začátku třetí minuty se na ukazateli skóre v Bílině měnil stav. ONDŘEJ SÝKORA dostal Medvědy do vedení a domácí museli brzy dohánět své manko – 0:1. To smazali v osmé minutě zásluhou KONSTANTINA ŤJURINA, který střelou k Lavingerově tyči nedal děčínskému brankáři šanci – 1:1. Bílinští poté ožili a bylo jich plné kluziště, vypracovali si dvě velké šance, ty však Lukáš Lavinger pokryl. V závěru prvního dějství šli však hosté opět do vedení, podruhé v utkání se prosadil ONDŘEJ SÝKORA střelou do růžku Štěpánkovy klece a zadělal si na hattrick – 1:2. Poprvé do kabin se tak lépe šlo Děčínu, který měl v zádech náskok o jednu přesnou trefu.

Skóre na ukazateli se ve druhé třetině měnilo v sedmadvacáté minutě. MICHAL OLIVERIUS zametl puk do odkryté domácí sítě a zvýšil náskok Medvědů – 1:3. Jenže o dvě minuty později využili Draci přesilovou hru. Z prostoru mezi kruhy se trefil JAKUB PROCHÁZKA a dostal Bílinu na kontaktní branku – 2:3. Oba týmy si vypracovaly další šance, ale oba brankáři byli pozorní a do konce prostřední části už neinkasovali. Lépe na tom byli opět Děčínští, kteří drželi jednobrankový náskok.

Děčínští měli na startu třetí třetiny k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru a tu dokázali využít. V pětačtyřicáté minutě ji střelou z mezikruží využil MICHAL OLIVERIUS a druhou brankou v utkání tak navýšil vedení Medvědů – 2:4. A prakticky hned poté už klasickou přesilovku přetavil v pátou trefu Děčína DANIEL VOLRÁB a dal tak klid na hokejky hostů – 2:5. Osm minut před koncem poslední části hry pak definitivně zlomil odpor Bíliny JAN SMOLA a bylo to 2:6. Poslední slovo měl v závěru MICHAL OLIVERIUS, kapitán Děčína dovršil hattrick a bylo nad slunce jasné, že Medvědi o tři body nepřijdou – 2:7.

HC Draci Bílina – HC Děčín 2:7 (1:2, 1:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 8. Ťjurin (Zdeněk, Běhula), 29. Procházka (Zdeněk, Šimeček) – 3. Sýkora (Balcar, Zajan), 17. Sýkora (Volráb, Zicho), 27. Oliverius (Kaltenböck, Faigl), 45. Oliverius (Zdvořáček), 46. Volráb (Balcar, Loukota), 52. Smola (Oliverius, Balcar), 57. Oliverius

Sestava HC Děčín:
Lavinger (59. Pošusta) – Loukota, Zdvořáček, Kaltenböck, Zicho, Balcar, Tůma – Sýkora, Hruška, Volráb (A), Oliverius (C), Faigl, Havlíček, Zajan, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín