Rubriky
Zprávy

Pro letošní ročník participativního rozpočtu město opět vyčlenilo v 5 milionů korun

Tvoříme Děčín vstupuje do svého třetího ročníku. Máte nějaký zajímavý nápad, který oživí naše město? Tak neváhejte a podejte návrh. Již brzy spustíme nový web, kde najdete podrobnosti. Příjem projektů je možný až do 31. května.

„Vhodné jsou zejména návrhy na úpravy či instalace prvků ve veřejném prostoru, zvelebení veřejného prostranství, zkvalitnění životního prostředí, sousedská setkání, vzdělávání, volnočasové aktivity a podobně,“ popisuje Jiří Anděl, náměstek primátora, který má městské finance na starosti.

Oproti předchozím dvěma ročníkům došlo ke změně časového harmonogramu tak, aby příprava projektů vycházela na zimní období roku. Lidé budou moci podávat své návrhy od spuštění webu až do konce května. Poté úředníci magistrátu prověří, zda je možné návrhy realizovat. Hlasování o vybraných projektech proběhne v říjnu. Realizace se dočkají ty projekty, na něž vystačí schválený pětimilionový rozpočet. Minulé dva ročníky Tvoříme Děčín měly mezi lidmi velký úspěch. Loni lidé podali 54 návrhů, 27 z nich splnilo podmínky participativního programu a postoupilo do hlasování, ve kterém lidé vybrali ty, které si přejí v Děčíně uskutečnit. V současné době dochází postupně k jejich realizaci. Z minulého ročníku bylo dokončeno například workoutové hřiště v Březinách, lesní běžecké trasy či byla prořezaná a upravená Sněžnická vyhlídka. Realizace některých schválených projektů kvůli náročné projektové přípravě trvá déle, průběžně se na nich ale pracuje.

www.tvorimedecin.cz