Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi udolali Vlky po nájezdech

Hokejisté Děčína v utkání s Jabloncem dvakrát dotahovali nepříznivý stav, nakonec zápas otočili a vedli 4:2. Hosté však stihli v závěru vyrovnat a vynutili si prodloužení. Ani to nerozhodlo a v nájezdech pak uspěli Medvědi a zapsali dva důležité body.

O první velkou šanci zápasu se postaral v šesté minutě Tomáš Faigl, jenž neuspěl dorážkou tváří v tvář před Jelínkem. V polovině první části hry měli Děčínští jako první k dispozici přesilovou hru, ovšem už po jedenácti vteřinách inkasovali. PATRIK MAĎAR ve vlastním oslabení potrestal chybu obrany soupeře a otevřel účet zápasu – 0:1. Domácí se snažili vyrovnat, v patnácté minutě k tomu neměl daleko Martin Zdvořáček, jenž střílel těsně vedle Jelínkovy tyče. Hned na to ale ujeli hosté a Nezbeda orazítkoval Lavingerovu branku. Skóre se tak neměnilo ani na jedné straně a první dějství tak vyznělo lépe pro Vlky.

Na začátku prostřední části hry se Medvědům povedlo vyrovnat. RADEK FOJT prostřelil Jelínka a připravil ho o čisté konto. Od té doby měla hra spád, akce střídaly akce, ale nikdo se nedokázal prosadit. V polovině zápasu ujel do úniku Bouřil, proti němu pak vytasil Lavinger přesný zákrok a podržel notně svůj tým. Když se pak nejprve v další velké šanci Děčína neprosadil Jan Smola a na druhé straně i Patrik Maďar, šlo se podruhé do kabin za nerozhodného stavu. Oba celky tak měly k výhře stejně blízko, jako i daleko.

Ve dvaačtyřicáté minutě už hosté zase vedli. Kotouč Děčínští neudrželi na svých holích, ten se dostal k Petru Královi a posléze na hůl MATYÁŠE KAČÍRKA, jenž nekompromisní střelou z mezikruží vymetl pavučiny v síti Děčína – 1:2. O chvíli později však odpověděl přesnou střelou ŠTĚPÁN KUCHYNKA a začínalo se opět od nuly – 2:2. Dvaapadesátá minuta pak přinesla dvě slepené branky Medvědů, kteří se záhy dostali do dvoubrankového náskoku. Nejprve zblízka zakončil padající PAVEL ZAJAN – 3:2 a po něm byl úspěšný také MARTIN ZDVOŘÁČEK – 4:2. To ale ještě nebylo vše. MARTIN JURSA šikovně doklepl puk do Lavingerovi branky a vrátil Vlky do hry – 4:3. A aby toho nebylo málo, hostům se povedlo vyrovnat, když se podruhé prosadili ve vlastním oslabení. MATĚJ KREJSA tak pro Jablonec vynutil nastavenou hrací dobu – 4:4.

Prodloužení se neslo v opatrnějším duchu, oba celky nechtěly udělat žádnou chybu, která by je stála ztrátu dvou bodů. Oba brankáři tak své celky podrželi a v herní pětiminutovce puk za svá záda nepustili. Zápas tak došel do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli jen Medvědi, kteří se prosadili dvakrát. Hosté nikoli a bylo jasné, že dva body zůstanou v Děčíně. Rozhodující trestné střílení vsítil ONDŘEJ SÝKORA, jenž si sjel před Jelínka, tělem naznačil pohyb a poté zakončil.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 5:4 po náj. (0:1, 1:0, 3:3 – 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Fojt (Tůma, Volráb), 47. Kuchynka (Faigl, Zdvořáček), 52. Zajan (Oliverius, Balcar), 52. Zdvořáček (Faigl, Oliverius), rozh. náj. Sýkora – 10. Maďar (Pavlů, Plíhal), 42. Kačírek (Král, Jursa), 55. Jursa (Kačírek, Král), 59. Krejsa (Kačírek, Král)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Zdvořáček, Kaltenböck, Černohorský, Zicho, Tůma, Balcar – Kuchynka, Dörner, Sýkora, Chovanec, Zajan (A), Fojt, Oliverius (C), Smola, Volráb, Faigl, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín