Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v utkání dvakrát vedl, nakonec padl v prodloužení

V rámci třiadvacátého kola druhé hokejové ligy sehráli hokejisté Děčína regionální derby v Jablonci, kde vedli 4:1 a 5:3. Vlci ale srovnali a zápas dokonce otočili na svou stranu. Medvědi ale jedenáct vteřin před koncem vyrovnali, ale v prodloužení pak padli. Získali tak jeden bod. Hattrickem se blýskl Zdeněk Petráš.

Medvědi hned na začátku utkání ustáli oslabení a v osmé minutě se pak dostali do vedení. JAN SMOLA dorazil střelu od modré čáry a Děčín otevřel účet duelu – 0:1. Domácí se snažili o vyrovnání, ale marně. Místo toho inkasovali druhou branku z hole ONDŘEJE SÝKORY, jenž se trefil z úhlu – 0:2. Prakticky hned po vhazování se ve čtrnácté minutě puk v domácí síti třepotal už potřetí. Podruhé se trefil JAN SMOLA, když blafákem překonal Maška a měl zaděláno na hattrick – 0:3. V závěru první části hry padly ještě dvě další branky, a sice na obou stranách. Nejprve Maška propálil ZDENĚK PETRÁŠ a hosté měli pohodlný náskok – 0:4. Vzápětí pak obral Brňáka o čisté konto TOMÁŠ PLÍHAL, jenž se trefil v jeho těsné blízkosti – 1:4.

Domácí hráči už ve dvaadvacáté minutě snížili na rozdíl dvou branek, když se přesně trefil od modré čáry LADISLAV PULEC – 2:4. Vlci poté notně ožili a dvakrát se dostali do velkých šancí. Ovšem Medvědi jejich tlaku odolali a neinkasovali. V pětadvacáté minutě už ale ano. DANIEL MIŠKOVSKÝ se dostal do úniku a blafákem překonal Brňáka. Jablonec tak byl zpět ve hře, když se dostal Děčínu na kontaktní branku – 3:4. Vlci i nadále tlačili před děčínskou brankou, ale i tyhle situace Medvědi ustáli. A v polovině utkání pak druhý gól přidal ZDENĚK PETRÁŠ, jenž zakončil do odkryté jablonecké klece – 3:5. Avšak Vlci se nevzdali a do konce prostřední části hry srovnali stav. Nejprve se v osmatřicáté minutě trefil z dorážky TOMÁŠ NEZBEDA – 4:5 a hned po něm rozvlnil síť za Brňákem DANIEL MIŠKOVSKÝ – 5:2 a vyhnal ho z branky. Na jeho místo pak přišel Lavinger. Děčín tak ztratil dvougólový náskok a začínalo se opět od začátku.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě vychytal Lavinger Kačírka, který se dostal do úniku před jeho branku. O dvě minuty později už ale inkasoval. MICHAL PAVLŮ využil přesilovou hru a strhl poprvé v utkání vedení na jabloneckou stranu – 6:5. Medvědi se dlouho marně snažili o vyrovnání a už to vypadalo, že Jablonec své vedení uhájí. Opak však byl pravdou. Jedenáct vteřin před vypršením základní hrací doby totiž ve dvojnásobné přesilovce vyrovnal ZDENĚK PETRÁŠ a nejen, že vynutil Děčínu prodloužení, zkompletoval také svůj hattrick – 6:6.

Utkání tak došlo do prodloužení a hned v jeho začátku Sýkora nevyzrál na Maška. A když už to vypadalo, že zápas dojde do nájezdů, pět vteřin před koncem nastavené hrací doby rozhodl v přesilové hře o bonusovém bodu navíc pro Vlky MICHAL PAVLŮ – 7:6.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 7:6 po prodloužení (1:4, 4:1, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Plíhal (Maďar, Miškovský), 22. Pulec (Nezbeda), 25. Miškovský, 38. Nezbeda (Pilař, Kačírek), 38. Miškovský (Pavlů, Plíhal), 46. Pavlů (Miškovský, Maďar), 65. Pavlů (Miškovský, Plíhal) – 8. Smola (Volráb, Zicho), 13. Sýkora (Petráš), 14. Smola (Gottfried, Dörner), 19. Petráš (Sýkora, Tůma), 30. Petráš (Sýkora, Zajan), 60. Petráš (Balcar, Zajan)

Sestava HC Děčín:
Brňák (38. Lavinger) – Loukota, Zicho, Kaltenböck, Mareš, Balcar, Tůma – Sýkora, Arnold, Ineman, Petráš, Gottfried, Dörner, Zajan (A), Smola, Volráb (C), Faigl

Vendula Zdražilová, HC Děčín