Rubriky
Zprávy

Děčín zakázal veškerý hazard na území města

Město Děčín zakázalo na svém území provozování veškerých hazardních her. Nová vyhláška začne platit 6. prosince 2019. Kasina, která mají vydanou platnou licenci, mohou s provozem hazardních her pokračovat až do vypršení platnosti již vydaných povolení.

Na území města Děčína je v současné době osm kasin, poslední z nich skončí s provozem hazardních her v květnu 2022. Pro rozpočet města to bude znamenat postupný pokles příjmů až do výše cca 30 milionů korun ročně.

„Cílem této vyhlášky je zamezit společenským rizikům vyplývajícím z provozování hazardních her, jako je například lichva, krádeže či loupeže. Hazardní hry mají také škodlivý vliv na jejich účastníky a jejich rodiny,“ vysvětluje zákaz hazardu primátor města Jaroslav Hrouda a dodává: „Neustále se rodí noví hráči, čemuž chceme tímto zabránit. Pokud nebudou mít v Děčíně kde hrát, je to dobrá prevence,“ dodal primátor.

Schválená vyhláška zakazuje provozování hazardních her typu bingo, technická hra a živá hra. Turnaje malého rozsahu, tj. karetní hra vyřazovacího typu, při němž je počet účastníků předem určen a vklad jednotlivého účastníka hry do jednoho turnaje nesmí převýšit 500 korun za 24 hodin, jsou z tohoto zákazu vyjmuty.

Zdroj: Magistrát města Děčín