Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem 5. kola Kooperativa NBL, NH Ostrava – BK ARMEX Děčín

Po utkání evropského poháru AAC s chorvatským Osijekem se Válečníci vypraví k ligovému střetnutí do Ostravy.

Té se minulý ročník Kooperativa NBL příliš nevyvedl, po základní části byla předposlední s bilancí 6 výher a 16 porážek a stejná příčka jí patřila také po skupině A2 (10-24), čímž se sice vyhnula baráži, ale ke spokojenosti bylo daleko.

Klub se proto rozhodl k několika změnám, a to včetně výměny trenéra, kdy Dušana Medveckého nahradil jeho dosavadní asistent Peter Bálint, jenž si za svého asistenta vybral Tomáše Bartoška. Obměnil se také kádr Nové Huti, který opustili například Brandon Boggs, Jordan Barham, Milan Stanojevič, Luka Zaharijevič, Justus Alleyn a exděčínský Lukáš Bažant, jenž zamířil do Ústí n. L. Do týmu naopak dorazil americký americký rozehrávač Josh Newkirk, zkušený Filip Šmíd ze Slunety, irský pivot John Carroll, který se ale v utkání se svitavskými Tury zranil a Ostrava za něj angažovala amerického pivota Kammeona Holseyho (203 cm, 106 kg). Dalším nováčkem je mladý Slovák Juraj Palenik, jenž přišel z BCM Orli Prostějov a v posledním utkání Ostravy proti Kolínu se blýskl 13 body. V týmu pak zůstali Petr Bohačík, Radek Pumprla či Martin Nábělek a další talentovaní mladíci.

Novou sezónu nezačali basketbalisté Ostravy dobře, když prohráli první tři duely – doma s USK Praha 78:100, v Pardubicích 93:62 a doma se Svitavy 75:105. V posledním kole ale uspěli v souboji dosud nezvítězivších celků na palubovce Kolína 82:89 (nejlepší střelci Ostravy: Bohačík 17, Palenik 13, Pumprla 13, Holsey 12).

Ostrava byla jako tým z loňské skupiny A2 nasazena už do 2. kola Českého poháru, kde se 6. listopadu poměří s druholigovým týmem SA IMA Brno.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „V Ostravě nás čeká další ligové utkání. Ostrava má mladý tým, který v minulém kole dokázal vyhrát v Kolíně. Spoléhá na kolektivní pojetí a my musíme hrát dobře na obranné polovině, abychom mohli v tomto zápase myslet na vítězství.“

Jakub Skalička, pivot BK ARMEX Děčín: „V sobotu nás čeká zápas s Ostravou. Důležité bude nepodcenit našeho soupeře. Ostrava se hodně opírá o cizince, bude tedy důležité hrát poctivou týmovou obranu a pohlídat si doskok, což se nám v posledních zápasech daří. Na druhé straně v útoku je potřeba hrát naší hru a být trpěliví.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta