Rubriky
Sport Zprávy

Podruhé vyšli Medvědi naprázdno. Číňané zvítězili 2:0

Hokejisté Děčína zavítali do Kladna ke svému druhému utkání v přípravě, kde však nestačili na čínský celek a s Dragony padli 0:2.

Už v šesté minutě si Číňané vypracovali první šanci. Jeden z nich obešel děčínského hráče a uháněl až před Brňákovu branku. Ten však proti němu vytáhl zákrok betonem. O chvilku později už mohla Čína vést. Puk se dostal za záda Brňáka, nikdo z hráčů soupeře však nedokázal doklepnout touš za brankovou čáru. V jedenácté minutě střílel Kaltenböck, puk skončil jen těsně nad břevnem čínské branky. O tři minuty už ale byl brankář Číny překonán, Oliverius puk protlačil za jeho záda, sudí gól ale neuznal, protože padl až po přerušení hry. V závěru prvního dějství nastřelil Zajan tyč a skóre se tak stále neměnilo. Nakonec první dějství skončilo bez branek.

Úvod druhé třetiny patřil Děčínu. Ten se dostal do útočného pásma a vyslal další střelu, která jen orazítkovala tyč branky Číny. V sedmadvacáté minutě měl před sebou částečně odkrytou klec Michal Oliverius, kapitán Medvědů však tuto netrefil. Děčínský tlak sílil, přicházely další střely, avšak znovu to bylo bez gólového efektu. Do akce se dostali také Dragoni, kteří jeli dva na nikoho. Jenže sudí jim souhru překazil, když zapískal postavení mimo hru. A když už to vypadalo, že i druhé dějství skončí bez gólů, opak byl pravdou. Pouhou vteřinu před vypršením prostřední třetiny totiž udeřil čínský klub. V čase 39:59 přetavil přečíslení Dragonů jeden ze zástupců Česka v barvách čínského týmu, a sice MICHAL KUČERA a Medvědi ztráceli jednu branku – 1:0.

V pětačtyřicáté minutě nevyužili Medvědi svou přesilovou hru a stále tak měli manko, které se snažili vymazat. Měli další šance, které ale mezi třemi tyčemi neskončily. V padesáté minutě se pak změnilo skóre, a to opět na straně China Golden Dragons. Soupeř využil přesilovou hru, když Brňáka překonal GUJE LA MING – 2:0. Medvědi si vytvořili další šance, ale stále se jim nedařilo překonat brankáře soupeře. Nakonec brankář Dragonů udržel čisté konto a jeho tým tak slavil výhru. Naopak Děčín podruhé v přípravě padl.

China Golden Dragons – HC Děčín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Michal Kučera, 50. La Ming

Sestava HC Děčín:
Brňák (Kácha) – Zicho, Tůma, Kaltenböck, Stuchlý, Tenkrát, Balcar, Černohorský – Zajan, Volráb, Smola – Faigl, Oliverius, Dörner – Ineman, Horák, Fojt – Hruška

Vendula Zdražilová