Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišel o elektrokolo
RUMBURK -Nepříjemným zjištěním byl zaskočen návštěvník pohraničního městečka na Rumbursku. Čtrnáctého července letošního roku odstavil svůj vůz na parkovišti u hotelu v ulici 9. května v Jiříkově. Na vozidle měl připevněn také nosič jízdních kol s elektrokolem v hodnotě téměř osmdesáti tisíc českých korun. Během noci z neděle na pondělí mu kolo z nosiče zmizelo. Držák na kola byl poničen. Majitel se ihned po zjištění obrátil na rumburské policisty, kteří noční incident šetří s ohledem na možné přečiny krádeže a poškození cizí věci. Škoda přesáhla jednaosmdesát tisíc českých korun.

Nevítaná ztráta
DĚČÍN – Podmokelští policisté se od poloviny letošního července zabývají také oznámením majitele výpočetní techniky, který o pár komponentů přišel během druhého červencového víkendu v Děčíně. Po příchodu do pronajatých prostor v Teplické ulici zjistil, že mu chybí věci v hodnotě čtrnácti tisíc českých korun. Zdejší strážci zákona po ohledání místa činu a zjištěných informací začali nedávnou událost prověřovat s ohledem na možný přečin krádeže.

Kontejner v plamenech
VARNSDORF – Ve varnsdorfské Poštovní ulici hořel letos v pondělí patnáctého července večer kontejner na tříděný odpad a jeho papírový obsah. Operační důstojník na tísňové lince policie 158 informaci o požáru obdržel krátce po dvaadvacáté hodině. Na místě zasahovali hasiči, posléze také policisté z místního obvodního oddělení. Večerní incident se obešel bez zranění. Výše škody zatím policistům není známa. Veškeré okolnosti pondělního požáru nadále strážci zákona šetří s ohledem na možný přestupek v úseku požární ochrany.

Odložený pískovec
DĚČÍN – Policisté z Podmokel obdrželi začátkem třetího červencového týdne letošního roku informace o zmizení stavebního materiálu v Jílovém. Chybějící pískovcové kvádry byly volně vyskládány v areálu místního zámku. Zástupce společnosti, provádějící opravy zdejšího zámeckého areálu, sdělil policistům i hodnotu chybějícího majetku města. Škoda čítá téměř osmatřicet tisíc českých korun. Další okolnosti nedávného incidentu prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.

Děčín 17. července 2019
por. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín