Rubriky
Sport Zprávy

Klint zůstává v Děčíně

Vedení klubu se podařilo udržet jeden ze stavebních kamenů úspěšného stříbrného celku – Američana Klinta Carlsona! Druhý nejlepší střelec i doskakovač týmu, procentuálně nejlepší trojkař a sdíleně druhý nejvytěžovanější Válečník podepsal v Děčíně smlouvu i na ročník 2019/20.

Kádr českého vicemistra z Děčína zatím hlásí samé zprávy o udržování. Kromě dlouhodobých kontraktů se podařilo vedení udržet v týmu Šimona Ježka, Roberta Landu, Jakuba Skaličku a nyní nově i Klinta Carlsona. Za měsíc pětadvacetiletý rodák z iowského Waverly se tak vrátí po úspěšném vstupu do profesionálního sportu, když vloni přišel z University Northern Iowa.

Klint Carlson také okomentoval svůj návrat: „Jsem opravdu nadšený z návratu do Děčína, především proto, že většina kádru zůstává pohromadě! Loňský rok jsem si v Děčíně moc užil, a tak chci prožít další dobrou sezónu.“

Vyjádření trenéra Tomáše Grepla: „Jsem moc rád, že Klint bude v Děčíně pokračovat. Věřím, že naváže na loňskou velmi dobrou sezónu, která pro něj byla první profesionální. Těším se na další možnosti rozvíjení jeho o potenciálu.“

Carlson odehrál všech 52 utkání v sezóně, v nichž průměrně za 25,7 minut doručoval 10,6 bodu, doskakoval 5,6 míče. Dvojky zakončoval s úspěšností 58% (třetí v týmu) a trojky dokonce s 39,3% (lídr Děčína). Byl tak jedním z tahounů družstva, jež po turbolentní sezóně dokázalo dosáhnout na čtvrtou ligovou finálovou účast v posledních pěti letech… Klint však zapadl nejen herně, kdy svými atletickými přednostmi zvedal fanoušky ze sedadel, dokázal skórovat zdálky i razantně smečí, umí efektivně zblokovat soupeře, ale také perfektně lidsky zapadl do týmové chemie a svojí skromností, ale srdečnou bojovností, skvěle pasuje do týmu Válečníků.

Zdroj: www.bkdecin.cz