Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Že by dílo lapky?
DĚČÍN – V neděli osmého června se na děčínské policisty obrátil majitel mobilního telefonu zn. Samsung Galaxy S8. O svůj telefonní aparát přišel během svého nočního pobytu v lesoparku na Mariánské louce pod děčínským zámkem. Chybějící telefon včetně předplacené SIM karty zahraničního operátora ocenil částkou šesti tisíc českých korun. Policisté případ přijali a začali se jím zabývat s ohledem na možný přečin zatajení věci.

Napadené sklepy
VARNSDORF – Obyvatelé domu ve varnsdorfské Východní ulici kontaktovali letos v sobotu osmého června místní strážce zákona. Podle prvotních indicií ve sklepních prostorech domu zřejmě došlo k vloupání do zdejších sklepů. U dvou bylo odhaleno násilné vniknutí. Z jednoho se navíc ztratilo pár uskladněných věcí. V policejních protokolech se po sečtení všech ztrát a poničení objevila částka 4.500,- Kč. Mezi chybějícími věcmi byla např. vysílačka a stříkací pistole. Policisté z místního obvodního oddělení šetří zjištěné okolnosti s ohledem na možné přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Zapomněl na telefon
ŠLUKNOV – Šluknovští policisté přijali během uplynulého víkendu také jedno oznámení související s mobilním telefonem. Jeho majitel jej zanechal na venkovní zahrádce místní restaurace v neděli devátého června v podvečer. Jakmile si to uvědomil, na místo se opět vrátil. Bohužel už jej nenašel. Policisté po mobilním telefonu zn. Cubot King Kong vyhlásili pátrání a začali nedělní případ prověřovat s ohledem na možný přečin krádeže. Jeho ztrátu vyčíslil na šest a půl tisíce českých korun.

Kladivo zatím nenašel
DĚČÍN – Dalším případem možného přečinu krádeže se zabývají také policisté z děčínských Podmokel. Na zdejší strážce zákona se obrátil muž, jenž po příchodu ke svému odstavenému vozidlu v Ústecké ulici zjistil pár nepříjemných skutečností. Kromě známek po násilném vniknutí do auta mu z vozidla během neděle devátého června letošního roku zmizelo příklepové elektrické kladivo. Nepříjemnost začali policisté vzápětí prověřovat.

Auto v plamenech
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté vyjížděli v časných ranních hodinách v sobotu osmého června do Vísky pod lesy, kde zahořelo odstavené vozidlo zn. Fiat Ducato. Na místě zasahovali také jednotky HZS Děčín a policejní psovod. Předběžná škoda se pohybuje na hranici tři sta tisíc českých korun. Během požáru vozidla nebylo zjištěno žádné zranění. Další okolností prověřují policisté s ohledem na možný přečin poškození cizí věci.

Děčín 9. června 2019
por. Bc. Petra Trypesová