Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi ztratili nadějné vedení a Vrchlabí vede 2:0 na zápasy

Druhý duel série mezi Děčínem a Vrchlabím se v pondělí 4. 3. 2019 odehrál na děčínském ledě. Medvědi dvakrát strhli vedení na svou stranu, v závěru třetí třetiny však hosté zápas otočili a nakonec po výhře 5:4 vedou 2:0 na zápasy. K dispozici tak mají tři mečboly a ve středu budou Medvědi odvracet hrozbu konce sezóny.

Hosté od úvodních minut měli územní převahu a ve čtvrté minutě šli do vedení zásluhou PATRIKA URBANA – 0:1. A za dalších šestadvacet vteřin udeřili znovu, a sice ve vlastním oslabení. PAVEL MRŇA prostřelil Lavingera a Děčín musel dotahovat dvougólové manko – 0:2. A v šesté minutě hry se také povedlo. Nejprve proměnil přesilovku pět na tři MICHAL OLIVERIUS – 1:2 a po něm hned ONDŘEJ HŘÍBAL už klasickou početní výhodu – 2:2. Začínalo se tak znovu od začátku. Oba celky se do konce prostřední části hry snažily strhnout vedení na svou stranu, ale brankáři byli pozorní a kotouč za svá záda už nepustili.

Medvědům patřila první desetiminutovka druhého dějství. V něm byli lepším týmem a dostávali se mnohokrát do šancí, ale ty ve vedoucí branku nepřetavili. Povedlo se to ve třicáté minutě, ZDENĚK PETRÁŠ ujel do samostatného úniku a Soukupa prostřelil mezi jeho betony – 3:2. Vrchlabští se neustále snažili o vyrovnání, proti byl však velmi dobře chytající Lukáš Lavinger, jenž držel Medvědy a jejich těsné vedení. A to Děčín udržel až do konce druhé dvacetiminutovky a podruhé do kabin se jim tak šlo lépe, než soupeři.

Vrchlabští do třetí třetiny vstoupili s cílem něco s utkáním udělat, vytvořili si souvislý tlak, ale na Lavingera nevyzráli. V osmačtyřicáté minutě po předchozích velkých šancí Stadionu Vrchlabští udeřili. ŠTĚPÁN MATĚJČEK našel volný puk u brankoviště a poté ho holí poslal mezi beton a tyčku Lavingera – 3:3. Ovšem ve dvaapadesáté minutě šli Děčínští zpět do vedení. MICHAL OLIVERIUS zužitkoval přesný pas od Korduleho a prostřelil Soukupa – 4:3. Hosté poté měli velkou šanci srovnat, když hráli čtyři minuty přesilovou hru při vyloučení Drašara za vysokou hůl. Lavinger neskutečnými zákroky držel Medvědy a jejich vedení. Půl minuty před koncem přesilovky se Vrchlabí dočkalo. Jaroslav Bednář z rohu kluziště skvělým signálem našel mezi kruhy ŠTĚPÁNA MATĚJČKA, který poté po zemi prostřelil Lavingera – 4:4. V závěru třetí třetiny přišel další zbytečný faul domácích a hosté deset vteřin před koncem třetí třetiny využili JAROSLAVEM BEDNÁŘEM přesilovou hru a strhli vedení na svou stranu – 4:5.

HC Děčín – HC Vrchlabí 4:5
(2:2; 1:0; 1:3)
Branky a nahrávky: 6. Oliverius (Kaltenböck, Kordule), 6. Hříbal (Zukal, Tůma), 30. Petráš (Tůma), 52. Oliverius (Kordule, Vaněk) – 4. Urban (Aleš Půlpán, Jirků), 4. Mrňa (Tomáš Půlpán), 48. Matějček (Berger, Jirků), 57. Matějček (Bednář), 60. Bednář (Matějček, Urban)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Hříbal, Černohorský, Kaltenböck (A), Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (A), Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Kordule, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín