Rubriky
Sport Zprávy

Kobra vyloupila led Děčína

V dohrávce třiadvacátého kola druhé hokejové ligy přivítali na svém ledě hokejisté Děčína pražskou Kobru, která měla možnost snížit náskok Děčína na čtvrté pozici nebo naopak Medvědi ho navýšit. Povedlo se hostům, kteří získali tři body a stejný počet pak na Děčín ztrácí. Kobra je tak stále ve hře o postupové místo do play-off.

Do deváté minuty se hrálo stále bezbrankově, oba celky měly nějaké šance v zakončení, oba gólmani však byli pozorní. Pak ale přišla hostující smršť, Kobře totiž stačily necelé dvě a půl minuty na to, aby šla do tříbrankového náskoku. Na konci deváté minuty rozvlnil poprvé za Lavingerovými zády síť JAKUB SCHEJBAL, který vymetl horní roh – 0:1. O devětadvacet vteřin později pak navýšil vedení Kobry JAN ŠERGL – 0:2. V jedenácté minutě přišlo vyloučení Kobry a Děčínu se naskytla možnost dostat se ke kontaktní brance. O chvilku později se pak měnilo skóre, ovšem na hostující straně. Únik ve vlastním oslabení přetavil ve třetí přesnou trefu Pražanů TOMÁŠ ŠMERHA a Medvědi tak museli dohánět už tříbrankové manko – 0:3. Nakonec se dokázali také trefit, když z mezikruží překonal Sochůrka ZDENĚK PETRÁŠ – 1:3. Jenže ještě do konce první části stihl vrátit bezpečný náskok Pražanům VIKTOR NESTRAŠIL a poprvé do kabin se tak rozhodně lépe šlo právě hostům.

V polovině zápasu snížil znovu na rozdíl dvou branek MICHAL OLIVERIUS, a to kuriózním gólem. Zpoza branky totiž přihrával před ní a kotouč se odrazil od těla jednoho z hostů a kotouč tak skončil za Sochůrkem – 2:4. Navíc prakticky hned na to se Medvědi mohli dostat na kontaktní gól, když bylo nařízeno trestné střílení. To ovšem David Drašar proměnit nedokázal, jen vyprášil Sochůrkovy betony. Kobra měla do konce druhé třetiny několik dalších nebezpečných šancí, ale nakonec své vedení nenavýšila. Před třetí periodou tak měli hokejisté Děčína stále šanci se zápasem něco udělat.

V sedmačtyřicáté minutě se Medvědi dočkali. Dostali se totiž Kobře na dostřel jediného gólu. ONDŘEJ KOPTA prostřelil Sochůrka a Děčín byl zpět ve hře – 3:4. A poté měli další tlak před soupeřovou bránou. Ovšem hosté mu dobře čelili a nedopustili srovnání stavu. Ve čtyřiapadesáté minutě pak udělali chybu v rozehrávce v útočném pásmu a do akce šli Pražané. TOMÁŠ ŠMERHA byl neomylný a Kobra vedla opět o dvě branky – 3:5. Ovšem v osmapadesáté minutě byli Děčínští zase blíže vyrovnání. DAVID DRAŠAR zařídil další kontaktní gól a jeho celek tak byl opět zpět – 4:5. Ale Pražané pak nepustili domácí k odvolání brankáře, když drželi puk na svých holích. A v samotném závěru pak přidali další dva přesné zásahy, když se postupně trefili TOMÁŠ ŠŤASTNÝ a VIKTOR NESTRAŠIL – 4:7. Kobra tak nakonec nedopustila žádné drama a získala tři body a výrazně tak snížila svou ztrátu na čtvrtou pozici.

HC Děčín – HC Kobra Praha 4:7 (1:4; 1:0; 2:3)
Branky a nahrávky: 14. Petráš (Loukota, Kopta), 30. Oliverius (Vaněk), 47. Kopta (Kuchynka, Procházka), 58. Drašar (Bárdoš, Volráb) – 9. Schejbal (Šteiner, Šťastný), 10. Šergl (Verbík, Sochůrek), 12. Šmerha (Šťastný), 18. Nestrašil (Hlinka, Kasík), 54. Šmerha (Verbík, Šťastný), 59. Šťastný (Šmerha, Kasík), 60. Nestrašil (Schejbal)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Málek, Kaltenböck, Loukota, Černohorský, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb, Horák, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín