Rubriky
Sport Zprávy

Hokejisté srazili Vlky po nájezdech

Medvědi v první třetině prohrávali už 0:3, stihli ale ještě snížit a nakonec v průběhu prostřední části hry zaveleli k obratu a měli náskok o jednu branku. Jablonci se však podařilo srovnat na 4:4 a utkání došlo až do samostatných nájezdů, které rozhodl David Drašar. Děčín tak získal velmi cenné dva body do tabulky.

Úvod zápasu patřil Děčínu, který měl před hostující brankou souvislý tlak. Po něm ale přišel protiútok Vlků a po střele KAMILA BŘÍŠKY skončil kotouč v levém horním rohu Lavingerovy branky – 0:1. V deváté minutě při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách zakončil přesně TOMÁŠ NEZBEDA a hosté měli dvoubrankový náskok – 0:2. A to nebylo vše. Za další minutu na to TOMÁŠ BROKEŠ vyslal nechytatelnou střelu a Lavingera doslova propálil – 0:3. V šestnácté minutě využil dvojnásobnou přesilovku PAVEL KORDULE a snížil nepříznivý stav – 1:3. Hned na to byl stejný hráč v další velké šanci, ale Hosnedl Vlky podržel. V závěru první části hry byl vyloučen děčínský hráč a hosté tak měli k dispozici přesilovou hru, kterou utnula siréna, jenž ukončila první třetinu.

Medvědi sice své oslabení ubránili, ale poté čelili tlaku jabloneckého týmu. Ve čtyřiadvacáté minutě se zaskvěl proti nebezpečné střele, kterou vyslal Babec, Lukáš Lavinger a ten podržel Děčín i v další akci Jablonce. Hosté jeli v sedmadvacáté minutě tři na nikoho a děčínský brankář znovu zasáhl. A hned z rychlého protiútoku domácí snížili na rozdíl jediného gólu. Pořekadlo nedáš-dostaneš se tak potvrdilo. ŠTĚPÁN KUCHYNKA překonal Hosnedla a Medvědi byli zpátky ve hře – 2:3. O necelou minutu později dokonce Děčín smazal svou ztrátu. DAVID DRAŠAR prostřelil brankáře Vlků nad jeho ramenem a začínalo se znovu od začátku – 3:3. Tahle branka Děčínské nakopla natolik, že se dostávali do dalších šancí. A úderem poloviny zápasu strhli vedení na svou stranu. ZDENĚK PETRÁŠ prudkou ránou vymetl vingl jablonecké klece – 4:3.

Vlci se hned v první minutě třetí části hry dostali k vyrovnání. KAMIL BŘÍŠKA dostal kotouč do děčínské branky ve zmatku před Lavingerem a začínalo se opět od nuly – 4:4. Daniel Volráb se snažil znovu poslat svůj tým do vedení, ale tváří v tvář Hosnedlovi neuspěl. Po něm se pak zaskvěl i Lukáš Lavinger, jenž zneškodnil tutovku Kamila Bříšky, který nedokonal svůj hattrick. A protože do konce základní hrací doby už branka nepadla, ač měly oba celky několik šancí, došel zápas do nastavené hrací doby. Pětiminutové prodloužení však nenašlo vítěze a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Medvědi. Ten rozhodující vsítil DAVID DRAŠAR a dal tak Děčínu bonusový bod navíc. Na čtvrté pozici tak mají Medvědi po zaváhání Kobry čtyři body náskok.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 5:4 po prodloužení (1:3; 3:0; 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Kordule (Oliverius, Málek), 27. Kuchynka (Petráš, Kopta), 28. Drašar (Volráb, Bárdoš), 30. Petráš (Kopta, Kuchynka), rozh. náj. Drašar – 7. Bříška (Homolka), 9. Nezbeda (Pavlů, Maďar), 11. Brokeš (Abraham, Mrkvička), 41. Bříška (Abraham)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Málek, Kaltenböck, Loukota, Tenkrát, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb, Ineman, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín