Rubriky
Sport Zprávy

Nymburk vyloupil děčínský led

První prosincová sobota patřila druholigovému hokeji, na led Děčína zavítali hokejisté Nymburka. Medvědi nad svým soupeřem v utkání dvakrát vedli, nakonec však nezískali ani bod. Hosté stihli dvakrát vyrovnat a poté také otočit na svou stranu. V závěru pak už jen výhru pečetili střelou do prázdné děčínské klece při powerplay Medvědů.

Úvod zápasu patřil Děčínu. Pavel Kordule měl dvě velké šance za sebou, ovšem proti němu stál brankář Krofta. První vážnější akce Nymburka přišla ve třinácté minutě, Daniel Arnošt tečoval kotouč těsně před Lavingerem, který reflexivně zasáhl. V patnácté minutě měli další šance Volráb a Petráš, ale v obou případech se znovu skóre neměnilo. Svůj tlak však nakonec Děčínští zužitkovali o chvíli později v přesilové hře, když se tečí trefil TOMÁŠ FAIGL – 1:0. Ovšem jdeště do přestávky stihli hosté vyrovnat, a také to bylo z početní výhody. Tu využil JAROSLAV RITTIG – 1:1.

V osmadvacáté minutě se Děčín radoval z další přesné trefy, kterou strhl vedení na svou stranu. ZDENĚK PETRÁŠ svůj únik před hostující brankou zakončil střelou mezi betony Krofty – 2:1. Po polovině zápasu však přišly chvíle hostů. Ti nejprve znovu srovnali krok, když se mezi tři tyče trefil STANISLAV EIS, jenž sólem přes celé kluziště ve vlastním oslabení smazal manko Nymburka – 2:2. A za minutu a půl dokonal obrat hostů TOMÁŠ TRŽICKÝ a Medvědi tak naopak museli dohánět – 2:3. Nymburští si svůj těsný náskok udrželi až do konce druhé periody.

Do třetí třetiny vstoupili Medvědi s cílem vyrovnat. Měli k tomu několik příležitostí, ale obrana v čele s velmi dobře chytajícím Kroftou, byla proti. Hosté velmi dobře bránili prostor před vlastní brankou a nedopustili, aby děčínstí hráči byli zpátky ve hře o body. V pětapadesáté minutě se po střele Pavla Zajana dokonce na chvíli rozsvítili světlo za hostující brankou, které ale okamžitě zhaslo. Jeho střela na odkrytou klec totiž pouze prosvištěla brankovištěm. Domácí se poté chytali za hlavy, protože věděli, že to byla jedna z posledních možností, jak si vynutit alespoň prodloužení. V závěru si to pak zkusili Děčínští se šesti bruslaři v poli, střelou do prázdné branky však pečetil nymburskou výhru JAN STEHLÍK – 2:4. Medvědi si tak připsali třetí prohru v řadě a zůstali na pátém místě tabulky.

HC Děčín – NED Hockey Nymburk 2:4 (1:1; 1:2; 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Faigl (Vaněk, Oliverius), 28. Petráš (Zajan) – 19. Rittig (Eis, Kolouch), 31. Eis, 32. Tržický (Kolouch, Bičiště), 60. Stehlík (Jirásek, Krofta)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Málek, Loukota, Hes, Vaněk, Zdvořáček, Balcar, Procházka – Zajan, Drašar, Volráb (A), Faigl. Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín