Rubriky
Sport Zprávy

Děčín potřetí padl se Sokolovem

Ve středu 12.12.2018 zajížděli v rámci pětadvacátého kola druhé hokejové ligy hokejisté Děčína na sokolovský led. A potřetí v probíhající sezóně na svého rivala nestačili a padli 0:8 z jejich pohledu.

První třetina nabídla velmi opatrný hokej z obou stran a branka v ní nepadla žádná. V sedmé minutě měli Děčínští možnost otevření skóre, když hráli přesilovou hru. Domácí Baník však své oslabení zvládl úspěšně a Medvědy prakticky k ničemu nepustil. V závěru třetiny měli Sokolovští tlak před brankou Děčína, ovšem Lavinger ho několika zákroky dokázal ustát a držel Medvědy. V sedmnácté minutě měli velkou šanci Medvědi, kteří už překonali Závorku, ovšem Vrána na poslední chvíli sebral kotouč u brankové čáry a poté s ním ujel do samostatné akce. Lavinger pak zasáhl přesně.

První část hry byla bezbranková, v té druhé už to neplatilo. Hned v první minutě prostřední periody měl obrovskou šanci Tomeček, proti němuž stál přesný zákrok Lavingera. A děčínský brankář se zaskvěl i o malou chvilku později. Tentokráte zastavil jedovku Šika. Ovšem v čase 31:55 už domácí svůj tlak přetavili ve vedoucí branku. DAVID HRUŠKA blafákem z úniku nedal šanci Lavingerovi a ten už musel lovit puk ze své sítě – 1:0. A hned o šestnáct vteřin později už to bylo 2:0. VOJTĚCH ŠIK hned po vhazování dal Baníku dvoubrankový náskok. A ten si hráči Sokolova udrželi až do konce druhé třetiny.

Do třetí třetiny vstoupili Medvědi s cílem dostat se zpět do zápasu. Opak byl ale pravdou. Na konci dvaačtyřicáté minuty Baník vedl o čtyři branky. Nejprve se hned po vhazování ve třetří části hry trefil TOMÁŠ VRACOVSKÝ – 3:0 a opět brzy po něm ještě skóroval MARTIN ČURDA – 4:0. A aby toho nebylo málo, v šestačtyřicáté minutě se trefil z prostoru mezi kruhy ADAM RULÍK a bylo to 5:0. Medvědi se poté dále bránili atakům Sokolova a o chvíli později navýšil náskok Baníku TOMÁŠ KVAPIL a vyhnal tak Lukáše Lavingera z branky. Na jeho místo pak nastoupil Petr Kácha. A i ten musel po necelých čtyřech minutách v brankovišti inkasovat. Podruhé se trefil ADAM RULÍK – 7:0. V osmapadesáté minutě pak ještě zaskóroval MICHAL HOTĚK, jenž upravil konečný stav zápasu – 8:0. Medvědi tak potřetí v sezóně na Baník nestačili.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 8:0 (0:0; 2:0; 6:0)
Branky a nahrávky: 32. D.Hruška (Čurda, Tomeček), 33. Šik (Trapl), 41. Vracovský (Rohan, Přindiš), 42. Čurda (D.Hruška, Šik), 46. Rulík (Švec, Rohan), 49. Kvapil, 53. Rulík (Rohan), 58. Hotěk (Čurda, Bečvář)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (49. Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Černohorský, Tenkrát, Vaněk, Procházka – Zajan, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín