Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch děčínských judistických nadějí na Velké ceně Teplic

Velká cena Teplic patří k nejsilněji obsazeným turnajům, na kterých si měří své síly ta nejmladší generace judistů. Letos se na ni sjelo celkem 189 malých judistů ze sedmnácti oddílů. I v takto silné konkurenci však dokázali naši borci velice slušně zabodovat. Celkem do Děčína přivezli hned 12 cenných kovů.

Z bronzových medailí se ve svých váhových a věkových kategoriích těšili Dorian Balon a Lukáš Hartig. Stříbrná pak byla dvě talentovaná děvčata Zuzana Čermáková a Karolína Novotná. Na stupeň nejvyšší pak po tuhých bojích z děvčat vystoupaly Ela Nevečeřalová, Nela Doksanská, Tereza Faflíková a Eliška Přibilová. Z chlapců se pak ze zlata radovali Vojtěch Moučka, Marek Vlach, Matyáš Kuric a Radek Vlach.

Trenérka děčínského judistického potěru Marie Vršecká okomentovala výkon svých svěřenců takto: „Jelo sem z Děčína celkem dvanáct závodníků a odvážíme si dvanáct medailí, takže si troufám tvrdit, že naše vystoupení bylo velice úspěšné. Při bojích na tatami bylo vidět, jak moc naše děti chtějí uspět a já jsem moc ráda, že se jim to podařilo.“

Jan Rokůsek, Judo Děčín