Rubriky
Sport Zprávy

Sokolov byl znovu stoprocentní

Podruhé se Medvědi v sezóně utkali se Sokolovem, tentokráte na vlastním ledě. A znovu z toho body nebyly. Sokolovští dali základ výhře už v první třetině, kterou vyhráli 6:0. Nakonec se zrodil výsledek 4:8 a hokejisté Děčína tak počtvrté za sebou prohráli.

Hned v úvodu utkání si velkou šanci připravil David Drašar, zblízka však Feča nepřekonal. V páté minutě se měnilo skóre. PAVEL KUBĚNA prostřelil Michajlova po zemi a Sokolov šel do vedení – 0:1. Hosté byli lepším týmem a vytvářeli si další šance. A v jedenácté minutě vedli už o tři góly. Dvěma slepenými brankami v rozmezí desáté a jedenácté minuty šli do většího náskoku, když se trefil dvakrát prosadil TOMÁŠ ROHAN – 0:3. O chvilku později ho napodobil MICHAL HOTĚK a bylo to 0:4. Po čtvrté inkasované brance opustil děčínské brankoviště Martin Michajlov a místo něho nastoupil Lukáš Lavinger. V šestnácté minutě měl velkou šanci Pavel Kordule, toho ale vychytal Fečo. Dvě minuty před koncem třetiny využil přesilovou hru PETR PŘINDIŠ – 0:5 a o minutu a půl později taktéž střílel v početní výhodě DAVID HRUŠKA, jenž tak uštědřil Medvědům kanára a stanovil konečný účet prvního dějství – 0:6.

Svou první branku v utkání dali Medvědi v pětadvacáté minutě, kdy se v souhře ve vlastním oslabení prosadil PAVEL KORDULE – 1:6. Děčínští měli poté velký tlak a krátce poté udeřili znovu, když se trefil ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 2:6. Děčín pak vycítil šanci a vytvářel si souvislý tlak před sokolovskou brankou, ale Fečo byl zkrátka neprůstřelný. A další gól přidali v devětatřicáté minutě opět hosté, i oni se prosadili ve vlastním oslabení. JOSEF STŘÍBRNÝ přesnou trefou poslal puk pod víko děčínské branky – 2:7.

V šestačtyřicáté minutě vykřesal naději pro Medvědy svým druhým gólem v utkání PAVEL KORDULE, který zblízka Feča prostřelil – 3:7. A následoval další děčínský tlak, který Sokolov ustál. Neprosadil se ani Štěpán Kuchynka, jenž projel celé kluziště až před Feča, jeho bekhendovou střelu však gólman Baníku pokryl. Když už to vypadalo, že zápas takovým výsledkem skončí, opak byl pravdou. V poslední minutě třetí třetiny padly ještě dvě branky, na každé straně jedna. Nejprve osmý zásah hostů přidal JOSEF STŘÍBRNÝ – 3:8. Po něm se hned prosadil ještě MICHAL OLIVERIUS, který stanovil končený stav na 4:8.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 4:8 (0:6; 2:1; 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Kordule (Oliverius), 27. Kuchynka, 46. Kordule (Kuchynka, Faigl), 60. Oliverius (Málek, Faigl) – 5. Kuběna (Přibyl, Šik), 10. Rohan (Vracovský, Rulík), 11. Rohan (Trapl, Čejka), 11. Hotěk (Rulík, Hruška), 18. Přindiš (Vracovský, Rohan), 20. Hruška (Vracovský, Rohan), 39. Stříbrný (Švec, Šik), 60. Stříbrný (Vracovský)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (od 11. Lavinger) – Hříbal, Málek, Kaltenböck (C), Loukota, Tenkrát, Vaněk – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín