Rubriky
Sport Zprávy

Děčín sahal po třech bodech, získal jeden

V devátém kole druhé hokejové ligy zavítali Medvědi na mostecký led, kde se snažili odčinit debakl z domácího ledu. Pár minut před koncem sahali po třech bodech, nakonec však prohráli v prodloužení a získali bod jeden.

Medvědům skvěle vyšel úvod zápasu, už po sedmadvaceti vteřinách totiž šli do vedení. JAN BÁRDOŠ po pasu od Balcara z první vystřelil a puk skončil za Hanuljakovými zády – 0:1. V sedmé minutě moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno. Smolka z prostoru mezi kruhy orazítkoval břevno děčínské branky. O chvilku později se to však Lvům povedlo. V deváté minutě poprvé rozvlnil děčínskou klec VLADIMÍR KÝHOS a bylo vyrovnáno – 1:1. Ovšem Děčín si vzal zhruba po třech minutách své vedení zpět díky trefě ZDEŇKA PETRÁŠE – 1:2. Mostečtí však stihli ještě do první přestávky znovu srovnat, střelou do šibenice nedal Lavingerovi šanci FRANTIŠEK MÁLA – 2:2.

Prostřední část hry nabídla znovu spoustu šancí na obou stranách, ale oba brankáři puk za svá záda nepustili. Až ve čtyřiatřicáté minutě strhl vedení na děčínskou stranu PAVEL ZAJAN a Hanuljak musel inkasovat potřetí – 2:3. Jenže Lvi dokázali opět brzy své manko smazat díky FRANTIŠKU MICALOVI – 3:3. Přestřelka pokračovala i nadále, v sedmatřicáté minutě se prosadil PAVEL KORDULE a zase rozjásal Medvědy – 3:4. Podruhé do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří měli jednobrankový náskok.

Ve třetí periodě pokračovala přetahovaná jako v průběhu předchozí doby. V pětačtyřicáté minutě se začínalo znovu od začátku. Druhou trefou v utkání srovnal FRANTIŠEK MÁLA – 4:4. Medvědi však pokračovali v útočné hře, která v polovině třetí třetiny přinesla ovoce. I PAVEL KORDULE si připsal druhou branku, kterou vrátil jako už poněkolikáté v utkání na stranu Medvědů – 4:5. Mostečtí v závěru odvolali brankáře a se šesti bruslaři v poli se jim podařilo zase vyrovnat. PAVEL SMOLKA vynutil pro svůj tým prodloužení – 5:5. A v jeho první minutě pak obrat dokonal MARTIN MICAL, který tak rozhodl o bonusovém bodu navíc – 6:5. Lvi tak podruhé v sezóně porazili Medvědy, Děčínští tentokráte získali alespoň bod.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 6:5 po prodl. (2:2; 1:2; 2:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Kýhos (Kuncl), 17. Mála (Přeučil, Kýhos), 36. Mical (Smolka, Bakrlík), 45. Mála (Nedrda), 59. Smolka (Kýhos), 61. Mical (Hanuljak) – 1. Bárdoš (Balcar), 13. Petráš (Bárdoš), 34. Zajan (Kaltenbock, Petráš), 37. Kordule (Hříbal, Oliverius), 50. Kordule (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck (C), Vaněk, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Bárdoš, Amirov, Faigl, Oliverius, Petráš, Kordule, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín