Rubriky
Sport Zprávy

Proti Kobře Děčín uspěl a má první body

V sobotu 22. 9. 2018 přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Kobru Praha a díky výhře 7:4 si připsali vůbec první body do tabulky druhé ligy.

Medvědi se dostali už ve třetí minutě do vedení, když přesilovou hru využil přesnou střelou ZDENĚK PETRÁŠ – 1:0. O chvilku později pak měl stejný hráč velkou šanci, při které orazítkoval tyč Moučkovy svatyně. V polovině první třetiny dal Děčínu dvoubrankový náskok DANIEL VOLRÁB, jeho střela se odrazila od jednoho z bránících hráčů Kobry a kotouč skončil za Moučkem – 2:0. Hosté se nevzdali a po ubránění dalšího tlaku Medvědů zahrozili na druhé straně. Dominik Šteiner dorážel kotouč u pravé tyčky Volkeho, prostor tam však nenašel. V osmnácté minutě mohli hosté být zpátky ve hře. Po dělovce Viktora Nestrašila zasahoval vracející se Volke a obrovskou šanci hostů tak zastavil betonem. Poté se už nic nestalo a poprvé do kabin tak šli s lepší náladou Medvědi, kteří měli v zádech dvoubrankový náskok.

Hosté z Kobry ve druhé třetině přidali na tempu a pomalu začali vyrovnávat hru. V devětadvacáté minutě jejich zlepšený výkon přinesl ovce. KAREL DRAHORÁD po pěkně sehrané přesilovkové akci zakončil z levé strany a Pražané byli zpátky – 2:1. Poté si vynutili další tlak před brankou domácího celku a o pět minut později smazali své manko. VIKTOR NESTRAŠIL dorazil za Volkeova záda odražený puk a začínalo se znovu od začátku – 2:2. Dlouho tento stav ale nevydržel. Medvědi v sedmatřicáté minutě strhli opět vedení na svou stranu. PAVEL KORDULE přetavil souvislý tlak Děčína ve vedoucí gól a jeho celku se tak dýchalo zase o něco lépe – 3:2. A minutu před koncem druhé části hry pak vrátil dvougólový rozdíl ZDENĚK PETRÁŠ – 4:2. Domácí tak měli dobře nakročeno k úspěchu v duelu s Kobrou.

Úvodní tlak děčínského celku ve třetí třetině skončil dalším gólem v síti hostů. Před Moučkem se prosadil ROMAN NAVARRA – 5:2. A aby toho nebylo málo, Děčín odskočil na vyšší rozdíl v pětačtyřicáté minutě, když dvěma góly v rozmezí šestatřiceti vteřin odskočili do pětibrankového rozdílu. Postupně se trefili ONDŘEJ SÝKORA a DAVID DRAŠAR a bylo to 7:2. Hosté pak hráli dvojnásobnou početní výhodu, kterou přetavili ve svou třetí branku. DOMINIK ŠTEINER rozvlnil síť za Volkem a vykřesal malou jiskřičku naděje – 7:3. Poté přišla série vyloučení na obou stranách, která rozkouskovala hru. Ta se vrátila zpátky do tempa a ve čtyřiapadesáté minutě se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který snížil na rozdíl tří gólů. Hosté si v závěru třetí třetiny vytvořili obrovský tlak, třikrát po sobě musel zasahovat Martin Volke a svými zákroky tak Medvědy podržel. Nakonec se už skóre neměnilo a Medvědi si připsali první tři body do druholigové tabulky.

HC Děčín – HC Kobra Praha 7:4 (2:0; 2:2; 3:2)
Branky a nahrávky: 3. Petráš (Navarra), 10. Volráb (Málek, Zajan), 37. Kordule (Navarra, Zdvořáček), 39. Petráš (Navarra, Kordule), 42. Navarra (Kordule), 44. Sýkora (Málek, Volráb), 45. Drašar – 29. Drahorád (Kasík, Nestrašil), 34. Nestrašil, 46. Šteiner (Drahorád, Šťastný), 54. Šťastný (Nestrašil)

Sestava HC Děčín:
Volke (Mazourek) – Hříbal, Kaltenböck (A), Málek, Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (C), Bárdoš, Faigl, Petráš, Kordule, Kopta, Sýkora, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín