Rubriky
Sport Zprávy

Konec čekání nová sezona je konečne tu

Půl roku od posledního zápasu v uplynulé sezóně uteklo jako voda a už tuto středu Medvědi odstartují tu novou. Na svém ledě přivítají nováčka z Mostu. Přípravné období Děčína je tak minulostí a na řadě je tedy ostrý start soutěže. Připíší Medvědi první body do tabulky?

Děčínští hokejisté sehráli v přípravě sedm duelů. V tom prvním přivítali na svém ledě prvoligové Ústí nad Labem, se kterým padli 1:7. Poté na svém ledě přivítali Most a dokázali těsně vyhrát 4:3. Následovala divoká přestřelka v Jablonci, po které se radovali místní Vlci poměrem 9:8. Pak následovaly dvě domácí výhra Medvědů, nad Bílinou 5:4 a na Vlky z Jablonce 6:2. Poslední dva duely se odehrály vždy na ledě soupeře a opět šlo o přestřelky. V Bílině Děčín v okleštěné sestavě padl 7:8, naopak 8:7 pak zvítězil v Mostě. Příprava tak ukázala, že mají Medvědi palebnou sílu, kterou si budou chtít převést i do ostrého startu nového ročníku druhé ligy. Dnes v derby s Mostem budou chtít před svými diváky plně bodovat.

MOSTEČTÍ LVI jsou nováčkem ve druhé lize. Po odchodu z Mostu a následném zániku původního mosteckého celku odehrál loňskou sezónu nově vzniklý klub v krajském přeboru a nevedl si vůbec špatně, dokázal zvítězit a získat titul v krajské soutěži. Dostal se do kvalifikace o druhou ligu, kterou nakonec hrát nemusel a postoupil tak bez boje, protože žádný jiný tým neměl zájem hrát kvalifikaci o druholigovou příslušnost, postoupil tak automaticky vítěz přeboru. Medvědi tak budou svádět znovu velká derby, tentokráte už s novým mosteckým celkem. Ten má za sebou čtyři duely v přípravě a jen jednou dokázal zvítězit. 8:5 porazil Bílinu, se kterou poté padl 5:7. Po výsledku 2:3 nestačil na Sokolov a 7:8 pak padl, jak už bylo zmíněno, s Medvědy. Nyní Lvi čeká nováčkovská sezóna, tak uvidíme, jak se jim bude dařit.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 12. 9. 2018 v 18. hodin. Všichni jste do hlediště srdečně vítáni.

Online přenos:HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI

Zdroj: HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín