Rubriky
Sport Zprávy

Nováček z Mostu smetl Medvědy

Ve středu 12. 9. 2018 v rámci prvního kola nové druholigové sezóny přivítali hokejisté Děčína na svém ledě nováčka z Mostu, a sice MOSTECKÉ LVI. Ti předvedli na děčínském ledě sympatický výkon a odvezli si všechny tři body po výhře 9:4 z jejich pohledu.

Hosté od úvodních minut dali najevo, že ač jsou nováčky ve druhé lize, musí se s nimi počítat. Už ve druhé minutě střílel Hrdlička, kotouč zůstal ležet na brankové čáře a Volke ho musel dostat pryč. Ve třetí minutě však už musel lovit kotouč ze své sítě. MARTIN MICAL z bekhendu prostřelil Volkeho a hosté šli do vedení – 0:1. A nebylo to z jejich strany vše. Po sedmi minutách už hosté měli dvoubrankový náskok. FRANTIŠEK BAKRLÍK se kousek před domácí brankou nemýlil a byla z toho další trefa – 0:2. A aby toho nebylo málo, ještě před polovinou první části hry ztráceli Medvědi už tři góly. PAVEL SMOLKA klepl do kotouče a tan propadl za Volkeho záda – 0:3. Děčínští se snažili zkorigovat stav, ovšem do konce první periody se jim to nepovedlo. Výborně chytající Hanuljak udržel své čisté konto.

Hned na začátku druhé třetiny už ale i Miroslav Hanuljak musel inkasovat. Z levého kruhu ho propálil PAVEL ZAJAN a Medvědi byli prakticky zpět v utkání – 1:3. Domácí pak měli dalších několik šancí, které ovšem ke kontaktní brance nevedly. V šestadvacáté minutě se Lvi dostali zpátky na tříbrankový rozdíl, když se dokázal trefit znovu FRANTIŠEK BAKRLÍK – 1:4. Stejný hráč pak před koncem druhé třetiny zkompletoval hattrick. Z prostoru mezi kruhy vyslal nechytatelnou střelu a bylo to už 1:5. Medvědi dokázali zareagovat a ONDŘEJ KOPTA vsítil gól naděje – 2:5. Jenomže hned po vhazování propadli v obraně a to potrestal PAVEL SMOLKA, jenž ukončil střelecké hody druhé části hry – 2:6.

V šestačtyřicáté minutě se podruhé v utkání trefil PAVEL ZAJAN a domácí tak znovu dýchali – 3:6. Ani ne do minuty Volke zase inkasoval, na střelu LUKÁŠE HRDLIČKY nestačil a na ukazateli skóre svítil hrozivý stav 3:7. Děčínští pak měli několik dalších šancí, až ta v jednapadesáté minutě se ujala. ONDŘEJ SÝKORA vykřesal malou jiskru naděje – 4:7. To by ale nesměli Medvědi hned po buly inkasovat znovu. Po další akci hostů se prosadil VLADIMÍR KÝHOS a bylo v podstatě hotovo – 4:8. V osmapadesáté minutě se ještě do listiny střelců zapsal TOMÁŠ PŘEUČIL a stanovil tak konečný stav na 4:9. Medvědům tak úvodní utkání nové sezóny vůbec nevyšlo a šanci na reparát mají už tuto sobotu, kdy zajíždějí do Klatov.

HC Děčín – MOSTEČNÍ LVI 4:9 (0:3; 2:3; 2:3)
Branky a nahrávky: 21. Zajan (Navarra), 38. Kopta (Sýkora, Zdvořáček), 46. Zajan (Hříbal, Volráb), 51. Sýkora (Kopta, Petráš) – 3. Mical (Čmolík, Nedrda), 7. Bakrlík (Smolka), 9. Smolka (Bakrlík), 26. Bakrlík (Smolka), 37. Bakrlík (Smolka, Mical), 39. Smolka (Bakrlík, Mical), 47. Hrdlička (Čmolík, Polák), 51. Kýhos (Mála), 58. Přeučil (Urbánek, Nedrda)

Sestava HC Děčín:
Volke (Kácha) – Hříbal, Kaltenböck (A), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Procházka, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (A), Tůma, Krliš, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Kordule, Kopta, Sýkora, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín