Rubriky
Sport Zprávy

Kapitán Kouba se rozloučil s hráčskou kariérou

Dojemné i vtipné, ale především upřímné a od srdce. Takové bylo loučení dlouholetého kapitána basketbalistů BK ARMEX Děčín, Jakuba Houšky, s jeho sportovní kariérou

Akce se konala v sobotu 25. srpna a vše začalo odpoledním programem pro děti před ARMEX Sportcentrem, ve kterém si malí návštěvníci mohli vyzkoušet různé sporty – atletiku na stanovišti ASK Děčín, fotbal u Fotbalové akademie Petra Voříška a hokej s hráči HC Děčín. Vydovátět se mohli také ve skákacím hradu, zahrát různé hry u MC Rákosníček a nebo zkusit namalovat portrét Jakuba Houšky. U vchodu do haly pak byl stánek, kde se prodávala unikátní trička k rozlučce, ale i klasická trička Koubasketu, jejichž koupí jsou podporovány různé charitativní akce.
Před šestnáctou hodinou se všichni přesunuli do hlediště haly, protože následovalo poslední utkání kapitána Jakuba Houšky. Ten si na závěrečný mač své kariéry pozval bývalé spoluhráče a další lidi z basketbalové branže a diváci tak mohli zavzpomínat na jména, která prošla děčínským týmem. A že jich bylo! Holanda, Alič, Balík, Kiršbaum, Šušák, Kukačka, Wiedner…

Před samotným zahájením zápasu přišlo pro Koubu první překvapení, a to když mu na palubovku přišli poděkovat a předat obraz z otisků dlaní Andělé bez křídel spolu se všemi, kterým za svou kariéru pomohl v rámci charitativního programu Koubasket.

Pak se krátce ujala slova primátorka Děčína, Marie Blažková, jež také vhodila míč do hry. Úvodního rozskoku se samozřejmě zúčastnil Jakub Houška a na druhé straně Luboš Stria, který rovněž ukončil svoji aktivní kariéru a Kouba mu nezapomněl připomenout skvělé okamžiky v děčínském dresu a poděkovat za společného hraní.

Střetnutí mělo exhibiční tempo, příliš se nebránilo a diváci tleskali povedeným akcím na obou stranách. V poslední čtvrtce vyběhl na hřiště také Koubův syn Marek, který se nezalekl výškové převahy soupeřů a směle nasázel do koše Světlého týmu 10 bodů. Ten přesto zvítězil 96:92, ale je pravda, že poslední minuta se už neodehrála, protože všichni na palubovce se spontáně zúčastnili poslední Koubovi děkovačky a předávali mu přivezené dárky.

V přestávkách duelu proběhla soutěž obou týmů v trojkové střelbě (skončila nerozhodně 5:5), losovaly se hodnotné ceny pro návštěvníky a vystoupily roztleskávačky BK ARMEX Děčín i jejich kolegyně z České Kamenice. Celá hala pak ještě několikrát tleskala exděčínskému kapitánovi, a to když daroval Valince šek na 10 000 Kč, když oficiálně předal své kapitánské žezlo Jakubu Krakovičovi a když pozval na palubovku svoji manželku, oba syny i své rodiče.
Na závěr pak Jakub Houška musel znovu použít kapesník, protože klub mu připravil další překvapení – pod stropem haly rozvinul jeho dres s číslem 15. Následně Kouba poděkoval všem za podporu, za skvělé zážitky během své kariéry a pozval všechny do Kempu Děčín pod Novým mostem, kde se točilo pivo, peklo maso a hrála kapela Černý pepr.

Světlý tým – Tmavý tým 92:96 (32:32, 54:54, 72:71)
Světlý tým: Pavel Houška, Tomáš Kiršbaum, Lukáš Kraus, Michal Šušák, Honza Kout, Michal Nechala, Pepa Matušu, Petr Skořepa, Lukáš Houser, Kuba Krakovič, Šimon Ježek, Filip Kroutil, Pavek Grunt, Lukáš Feštr, Martin Hora, Luboš Stria, Petr Toncar, Daniel Nedvídek. Trenér Zdeněk Pešek.

Tmavý tým: Pavel Prach, Jirka Holanda, Honza Wiedner, Tomáš Vyoral, Radek Holuša, Michal Čarnecký, Honza Jiříček, Ondra Šiška, Tomáš Pomikálek, Tomáš Kukačka, Tonda Pištěcký, Admir Alič, Jirka Jelínek, Lukáš Rous, Jan Sukup, Kateřina Kramlová, Jakub Houška. Trenér Pavel Budínský.
Rozhodčí: Josef Matějček, Rudolf Výborný.

Zdroj: www.bkdecin.cz