Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Mladík skončil s pouty na rukou
Na skupinku osmi mladých lidí, kteří znečisťovali veřejné prostranství na parkovišti obchodního centra v Děčíně 4, upozornil v neděli večer jeden z kolemjdoucích. Na místo byla vyslána hlídka strážníků. Jeden z mladíků se začal chovat agresivně a odmítl hlídce prokázat totožnost, strážníci jej proto museli za použití donucovacích prostředků předvést na Policii ČR. Hlídka zjištěné přestupky zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Vandal poničil výlohu v centru města
Vandala, který poškodil výlohu prodejny na Tyršově ulici v Děčíně 1, zadržela v neděli po desáté hodině večer hlídka děčínské městské policie. Podezřelého se podařilo zadržet díky včasnému oznámení občana, který se obrátil na tísňovou linku 156.

Oznamovatel uvedl, že dvojice mladíků poškodila výlohu a poté utekla směrem k ulici Řetězová a oba mladíky velmi podrobně popsal. Popis předala dozorčí služba hlídkám v terénu a obsluze kamerového systému. Dozorčí služba zároveň informovala Policii ČR, která na místo také vyslala svou hlídku.

Při prohledávání okolí strážníci nedaleko budovy soudu na Masarykově náměstí zadrželi dvojici podezřelých, která odpovídala popisu. Jednalo se o dva mladíky ve věku dvacet čtyři a dvacet pět let. „Mladší ze zadržených měl krvácející zranění na ruce a k poškození výlohy se strážníkům přiznal. Zraněného musela ošetřit záchranná služba. Událost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Mladík úmyslně založil požár, zadržela ho hlídka strážníků
Žháře, který úmyslně zapálil odpadkový koš a o několik dnů později kontejner na tříděný odpad, se podařilo včera v odpoledních hodinách zadržet hlídce děčínské městské policie. Při vypátrání podezřelého pomohl kamerový systém.

První případ úmyslně založeného požáru zaznamenala městská policie ve středu 4. dubna v nočních hodinách. Hlídka strážníků si v ulici Vítězství v děčínské čtvrti Boletice všimla odpadkového koše v plamenech. Strážníci požár pomocí přenosného hasicího přístroje zlikvidovali. Na místě se ale ten den nepodařilo nikoho zastihnout.

V neděli 8. dubna krátce po poledni se situace opakovala. Poblíž zastávky městské hromadné dopravy někdo zapálil kontejner na tříděný odpad. Plameny kontejner téměř úplně zlikvidovaly. Jen díky blízkosti hasičské stanice a rychlé reakci hasičů se podařilo zabránit dalším škodám. „Po zhlédnutí kamerového záznamu jsme identifikovali podezřelého. Hlídka jednadvacetiletého mladíka zadržela v místě jeho bydliště. Hlídce se během rozhovoru přiznal i k zapálenému koši,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.
Záležitost si k dořešení převzala Policie ČR.

Zdroj: MP Děčín