Rubriky
Zprávy

Podpora výstavby rodinných domů pokračuje

Lidé si mohou stále požádat o dotaci na výstavbu rodinných domů. Ta je určena na vybudování technické infrastruktury. Zastupitelé na svém dubnovém zasedání schválili změnu zásad při poskytování dotace, která musela být provedena z důvodu novely stavebního zákona, rozšíření okruhu možných žadatelů o dotaci a také na základě zkušeností s administrací dotací.

Účelovou dotaci mohou získat stavebníci na základě žádosti kdykoliv v průběhu roku. „Chceme podpořit rodiny, které se rozhodnou zůstat v Děčíně natrvalo. Finanční podpora na vybudování například přípojek nebo příjezdové komunikace jim může pomoci v rozhodování, zda stavět či nikoliv,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Dotace na technickou infrastrukturu je určena na výstavbu přípojky vody, plynu, kanalizace, komunikace nebo veřejného osvětlení. Na jednu budovanou technickou infrastrukturu získá stavebník maximálně 50 tisíc korun. Celkově však dotace bude moci dosáhnout výše až 250 tis. korun.

Radnice poskytovala dotace na podporu výstavby rodinných domů již v minulosti, kdy v závěru roku 2007 schválili zastupitelé Zásady postupu statutárního města Děčín při poskytování účelové dotace na podporu výstavby rodinných domů na území města. Tyto zásady byly zrušeny usnesením zastupitelů v polovině roku 2011.

Dostupné přílohy:

Zdroj: Magistrát města Děčín