Rubriky
Sport Zprávy

4.ročník Děčín Run Fest 2018 zahájil sportovní sezónu Triade Děčín

V sobotu 21.dubna se , za velmi slunečného, teplého, ale i větrného počasí, konal v Děčíně na Mariánské louce sportovní podnik s názvem Děčín Run Fest, který uspořádal triatlonový oddíl Triade Děčín a byl první  akcí celoroční série závodů pro dospělé, mládež ale i děti z dětských domovů.

Do všech závodů Děčín Run Festu odstartovalo nakonec necelých 200 běžců včetně dětských borců a tak zůstává i nadále jedním z největších podniků svého druhu v Děčíne. Akce byla rozdělena na 4 běhy – 5km, rodinný běh, hlavní závod v půlmaratonu a dětské běhy.

Vítězem hlavního závodu půlmaratonu se stal Tomáš Slavata v čase 1:27:46 následovaný Lukášem Landovským a Josefem Novotným. V ženách si odnesla prvenství Iveta Bodnárová 1:44:10, druhá Petra Fridrichová a třetí Saša Vaňková. Jedná se o velmi kvalitní výkony v takto náročných podmínkách. Tom Slavata a další věnovali své prize money, na podporu nevidomého atleta Ondry Zmeškala, který se připravuje na svůj další dlouhý triatlon Winterman.

Run Fest  měl mimořádnou atmosféru, ke které přispěla hlavně úroveň všech účastníků a to nejen sportovní, ale především ta lidská. Triade Děčín dlouhodobě podporuje handicapované děti a sportovce, za svého trvání darovala již přes 300 tis. Kč na jejich podporu.

Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si náročný, ale krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali připravovat, včetně všech dobrovolníků a týmu Tomáše Slavaty, který dlouhodobě pomáhá handicapovaným dětem, za velkou sportovní tak organizační úroveň . Organizátoři tímto děkují za mnoho pochvalných emailů a poděkovaní patří také partnerům akce  společnosti ČEZ, Kur sport, Jožák, Bohemia cargo, Pajero a dalším.

Jednalo se o první letošní akci pořádanou Triade Děčín a budou následovat další jako dětský duatlon 25.5. , Iron Dumpling včetně dětských závodů, poté v září znova duatlon pro mláděž a jiné. Triade Děčín je  jedním z největších pořadatelů sportovních akcí v Děčíně.

Info, foto a výsledky na http://www.decinsportfest.cz

Triade Děčín Marek Peterka