Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – Sluneta Ústí nad Labem

Už potřetí během tří týdnů bude k vidění severočeské derby Válečníci versus Pandy. Po dvou duelech v Českém poháru půjde nyní o utkání základní části Kooperativa NBL, ve kterém se bude bojovat o velmi důležité body pro účast v nadstavbové skupině A1.

Letošní ročník KNBL je opravdu velmi vyrovnaný a celky v tabulce, když nepočítáme první Nymburk a poslední Jindřichův Hradec, jsou těsně namačkány vedle sebe a často rozhoduje o pořadí jen skóre. Vždyť druhé Pardubice a osmé Olomouckou dělí jen tři body, další tři celky pak mají po 25 bodech.

Rozhodovat tak budou i maličkosti, například jako los, který má Ústí pro poslední tři kola základní části velmi těžký, protože nejprve hraje v Děčíně, poté v Nymburku a následně v Opavě. Naopak Děčín pojede po derby k poslednímu Hradci a závěrečný duel odehraje doma proti Ostravě.

Ústí předvádí v této sezóně dobré výkony, z dosavadních 19 zápasů jich zatím vyhrálo jedenáct (sedm doma, čtyři venku) a momentálně se hřeje na 4. příčce. Mezi ty nejcennější skalpy patří výhry nad Pardubicemi, Kolínem a Děčínem. V posledním kole Sluneta ve vyrovnaném duelu přetlačila USK 72:65 (nejlepší střelci Ústí: Pecka 27, Robinson 19, Singletary 9).

Jednoznačnými lídry Slunety jsou Ladislav Pecka, který dává 17,8 bodů na zápas, doskočí téměř osm míčů a je nejužitečnějším hráčem týmu. Hned za ním je Američan Donald Robinson, jenž přispívá 16,2 body na utkání. Posledním dvojciferným střelcem Ústí je další Američan Evan Singletary s průměrem 12,7 bodů na zápas. Problémy pod košem soupeřů dělá těžkotonážní americký pivot Gene Teague, jenž dává přes 9 bodů na utkání stejně jako jeho krajan Spencer Svejcar.

Sluneta přijede do ARMEX Sportcentra jistě namotivována a bude chtít Děčínu vrátit čerstvé vyřazení ve čtvrtfinále Českého poháru, takže naši budou potřebovat podporu fanoušků. Přijďte do hlediště pomoci svými hlasivkami.

Vzájemný zápas v základní části KNBL: 
Sluneta Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín 81:75
Nejlepší střelci: Pecka 18, Robinson 18, Svejcar 12, Singletary 12 – Šiška 12, P. Houška 11, Feštr 9.

Vzájemný zápas v 1. čtvrtfinále ČP:
BK ARMEX Děčín – Sluneta Ústí nad Labem 85:79
Nejlepší střelci: P. Houška 15, Pomikálek 14, Feštr 11 – Singletary 18, Robinson 16, Pecka 12.
Vzájemný zápas ve 2. čtvrtfinále ČP:
Sluneta Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín 75:74
Pecka 18, Singletary 16, Teague 14 – Kroutil 14, P. Houška 9, Ježek 9, Pomikálek 9, Šiška 9.

ZRANĚNÍ HRÁČŮ PŘED UTKÁNÍM

Trenér Pavel Budínský má k dispozici všechny hráče, jediný otazník visí nad startem Filipa Kroutila.

NÁZOR BK DĚČÍN

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „V krátkém časovém sledu se potřetí utkáme se Slunetou. A myslím, že se fanoušci obou týmů mají na co těšit. Jednak obě pohárová utkání přinesla zajímavý a kvalitní basketbal,druhak v tomto utkání jde oběma týmům o důležité dva body v boji o skupinu A1. Proto znovu očekávám boj na ostří noze, musíme být precizní v exekuci na obou polovinách hřiště a já pevně věřím, že nám naši fanoušci pomohou utkání dotáhnout do vítězného konce.“
Lukáš Feštr, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „V sobotu nás čeká již třetí severočeské derby za krátkou dobu. Ale troufnu si říct, že toto utkání bude ze všech těch tří nejdůležitější. Doufám, že přijde plná hala a fanoušci nás budou hnát od první minuty za vítězstvím.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta