České Švýcarsko, 1. 12. 2017 – Certifikovaní průvodci Českým Švýcarskem ve čtvrtek, 30. listopadu 2017, doplnili v rámci školení pořádaného ve spolupráci Správy NP České Švýcarsko a obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko své znalosti o regionu. Odborníci z obou organizací jim představili nejen aktuální změny v legislativě, ale zejména informovali o novinkách pro turisty a v oblastech péče o přírodu či lesy.

Certifikovaní průvodci poskytují své služby skupinám návštěvníků prostřednictvím obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko, kde si mohou zájemci průvodcovaný program objednat. Certifikáty udílené ve spolupráci Správy národního parku České Švýcarsko a obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko přitom potvrzují vysokou úroveň i aktuálnost odborných znalostí jednotlivých průvodců. Certifikáty mají časově omezenou platnost a průvodci proto musí své znalosti pravidelně prokazovat.


Školení certifikovaných průvodců: Průvodci aktualizovali své znalosti a obeznámili se s novinkami v regionu národního parku. Foto: Tomáš Salov