Rubriky
Sport Zprávy

Vlci připravili Medvědy o neporazitelnost

Šest utkání trvala neporazitelnost Děčína, po utkání s Jabloncem je tato série u konce. Vlci zvítězili těsně 4:3 z jejich pohledu a jako první celek tak našli recept na rozjeté Medvědy.

Zápas ještě anipořádně nezačal a hosté otevřeli středeční účet utkání. Na počátku druhé minuty využili přesilovou hru, když se trefil bývalý liberecký Bílý Tygr JAN VÍŠEK a poslal hosty do vedení – 0:1. V páté minutě měli na holi vyrovnání Vacek s Chmelařem, ani jeden ale nedokázal dopravit kotouč do poloodkryté Hosnedlovy sítě. V průběhu prvního dějství nevyužili domácí dvojnásobnou početní výhodu a poté měli stejnou možnosti i Vlci, počínali si ovšem úplně stejně. V závěru první části hry se zaskvěl Lukáš Lavinger, který před dotírajícím Janem Víškem raději přidržel puk pod svojí lapačkou. Do konce třetiny se už nic nestalo a hosté šli poprvé do kabin s jednobrankovým vedením v zádech.

Stejně jako úvod prvního dějství patřil Vlkům, tak i začátek toho druhého byl v jejich režii. Vojtěch Havlas ujel všem a dostal se až před Lavingera, kde za záchrannou brzdu museli zatáhnout Medvědi. Sudí pak nařídil trestné střílení, které VOJTĚCH HAVLAS dokázal využít blafákem a dal tak Jablonci dvoubrankový náskok – 0:2. Netrvalo dlouho a stejná situace se zrodila také na straně Medvědů. Roman Navarra ale trestný nájezd neproměnil a skóre se tak neměnilo. V pětadvacáté minutě už ano. JAN KALTENBÖCK propálil Hosnedla a Děčín byl Vlkům na dostřel jediného gólu – 1:2. Za necelé čtyři minuty bylo dokonce vyrovnáno. JAROSLAV HAŠEK dokázal využít dvojnásobnou početní výhodu a zblízka propálil Hosnedla – 2:2. V polovině utkání pak znovu o sobě dal vědět děčínský matador JAROSLAV HAŠEK, jenž v krásné individuální akci, kdy projel takřka celým kluzištěm, z pravého kruhu zavěsil kotouč ke vzdálenější tyči a Medvědi v utkání poprvé vedli – 3:2. Jenže v závěru druhé třetiny stačili Vlci ještě vyrovnat. VOJTĚCH HAVLAS nedal šanci Lavingerovi svou střelou a začínalo se znovu od začátku – 3:3.

V poslední části hry měli Děčínští několikrát šanci na vedoucí branku, ale v cestě jim stála buď pozorná jablonecká obrana nebo brankář Hosnedl. Ovšem i hosté nebezpečně atakovali děčínskou klec, stejně tak Lukáš Lavinger byl ve svém brankovišti pozorný. Skóre se znovu měnilo až v jednapadesáté minutě. LUKÁŠ TONDR se ocitl tváří v tvář Lavingerovi a pohotovou rychlou střelou mu nedal šanci – 3:4. O chvíli později se pak ve stejné pozici ocitl Mulač, ale domácí brankář jeho šanci chytil efektním semaforem. V samotném závěru pak hráli Medvědi powerplay a vytvořili si před brankou Vlků drtivý tlak, ale Hosnedl už kotouč za svá záda nepustil. Hosté se tak radovali z výhrý za tři body a jako vůbec první tým v nové sezóně dokázal hokejisty Děčína porazit.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 3:4 (0:1; 3:2; 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Kaltenböck (Oliverius), 28. Hašek (Kaltenböck, Volráb), 32. Hašek – 2. Víšek (Pavlů), 22. Havlas (TS), 38. Havlas (Pavlů), 51. Tondr (Bříška, Homolka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Málek, Zdvořáček, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Loukota, Michajličenko – Hašek (A), Volráb, Baránek – Navarra, Oliverius (C), Sladkovský – Vacek, Faigl, Chmelař – Chovanec, Kopta, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín