Rubriky
Zprávy

Tobogány v Aquaparku jsou opět v provozu

Náročná rekonstrukce oblíbené atrakce děčínského Aquaparku je u konce. Cena vstupného do kryté části areálu se vrací na původní částku. Město za nové tobogány zaplatilo ze svého rozpočtu 4 865 836,- Kč bez DPH.

Akce celkové výměny venkovních tobogánů se startem a dojezdem v kryté plavecké hale byla poměrně obtížná, protože nové tubusy se musely instalovat na stávající ocelové konstrukce a prostupy vně objektu. Náročné bylo i usazení nových startovních a dojezdových dílů v hale a celkově se jednalo o netradiční způsob opravy. „Doufáme, že nové tobogány, červený má délku 54 metrů a sklon 18 %, žlutý má délku 84 metrů a sklon 12 %, potěší svým vzhledem naše návštěvníky, kteří si tak budou moci dosyta užít pobyt v areálu,“ řekl Igor Bayer, ředitel Aquaparku. Kruhové tobogány o průměru 1 metr jsou zateplené a mají transluminiscenční prvky.

„Zateplené tubusy ušetří energii na ohřev vody, navíc spoje jednotlivých částí jsou řešeny lépe a atrakce poskytuje lepší komfort a zážitky. V budoucnu bychom rádi doplnili tobogánem i venkovní areál – kdysi při výstavbě už na něj peníze nezbyly,“ vysvětlil Jiří Anděl, náměstek primátorky. Vyměněny byly i dojezdové vany a startovní nástupiště. „Omezení způsobené pracemi jsme kompenzovali snížením vstupného o dvacet procent. Nyní se vrací vstupné na původní cenu,“ doplnil Jiří Anděl. Děčínský Aquapark je jediný v okolí, který poskytuje své služby v tak širokém rozsahu. Pestrá nabídka venkovních aktivit a bazénu doplňuje vnitřní wellnes a vodní atrakce v podobě tobogánů, divoké řeky nebo vířivek.

Zdroj: Magistrát města Děčín