Rubriky
Sport Zprávy

Vlci porazili Medvědy i podruhé

Poslední přípravný zápas sehráli hokejisté Děčína na ledě Jablonce. Domácí porazili Medvědy 4:1 a připsali si tak druhý skalp děčínského celku v přípravném období. Nyní čeká Děčín krátká pauza a za necelý týden už vstoupí do nové sezóny.

Velkou šanci měl už ve třetí minutě Roman Navarra, jenž se ocitl v dobré střelecké pozici, ale branku Vlků minul. O chvilku později ale udeřili domácí, kteří se zásluhou KAMILA BŘÍŠKY, jenž doklepl za Štichova záda Tondrovu střelu – 1:0. Na počátku třinácté minuty zvýšili Vlci svůj náskok. Při hře čtyři na čtyři byl důrazný na brankovišti MICHAL PAVLŮ, jenž svou tečí nedal Štichovi šanci – 2:0. A Marek Šticha se musel mít na pozoru i pět minut před koncem první třetiny. Reflexním zákrokem ramenem totiž zneškodnil velkou šanci Havlase. Hned na to na druhé straně mohl snížit Děčín, ale přes klubko těl nedokázal nikdo z hostů protlačit kotouč za Hosnedla. A když se Medvědi neprosadili ani v přesilové hře v závěru první periody, šli Vlci poprvé do kabin s dvoubrankovým rozdílem.

Hned na počátku druhého dějství byl v obrovské šanci Lukáš Tondr, který nechal Štichu povyjet z branky, ale do odkryté klec puk zasunout nedokázal. Hra byla poté rozkouskována vyloučeními na obou stranách, ani jeden tým ovšem nedokázal svou početní výhodu využít. Hned po skončení domácí přesilovky ale Vlci opět zaúřadovali. V devětadvacáté minutě založil pohlednou akci domácích Tondr a KAMIL BŘÍŠKA neměl problém zasunout puk do místa, kde byla hostující klec zcela odkrytá – 3:0. V akci se posléze ocitl Ondřej Kopta, jenž ujel do samostatného úniku, ale nadvakrát Hosnedla nepřekonal. Medvědi ani ve druhé části hry neskórovali, Jablonečtí ano, a tak do třetí třetiny vstupovali Vlci s vedením o tři góly.

Třetí periodu začali Medvědi dlouhou dvojnásobnou přesilovkou, kterou prakticky celou strávili v útočném pásmu. Ale ani jedna jejich střela si cestu mezi tři jablonecké tyče nenašla. Pak se karta obrátila a naopak dlouhou početní výhodu o dva muže v poli měli Jablonečtí, ale také jim se ji nepodařilo využít a na ukazateli stále svítil stav takový, jaký byl po druhé třetině. V polovině poslední části hry měl velkou šanci Amirov, jenž vedl přečíslení dva na jednoho, poté se odhodlal ke střele a jeho ránu pak skvělým zákrokem zlikvidoval Hosnedl. Necelé dvě minuty před vypršením třetí třetiny se Medvědi odhodlali k powerplay a tu dokázal využít JAN KALTENBÖCK – 3:1. Hra se šesti bruslaři v poli pokračovala dále a DAVID HOMOLKA už pak jen pečetil výhru Jablonce střelou do opuštěné svatyně – 4:1. Přípravné období tak Medvědi zakončili prohrou.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 4:1 (2:0; 1:0; 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Bříška (Tondr), 13. Pavlů (Nevyhoštěný), 29. Bříška (Tondr), 60. Homolka (Bříška, Tondr) – 59. Kaltenböck (Loukota, Navarra)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Balcar, Kaltenböck, Loukota, Michajličenko, Sklenička, Procházka – Navara, Kopta, Amirov, Vacek, Šetka, Zajan, Chovanec, Rubeš, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín