Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili Bílinu a jsou první

Ve druhém kole druhé hokejové ligy zavítali hokejisté Děčína na led Draků z Bíliny, kde domácím nedali žádnou šanci a zvítězili vysoko 7:2. V tabulce se tak díky skóre ocitli na prozatímním prvním místě.

Medvědi se už ve druhé minutě hry dokázali prosadit před Odložilíkem, když JAROSLAV HAŠEK z prostoru mezi kruhy vyslal prudkou střelu, která skončila za jeho zády – 0:1. Domácí pak měli k dispozici přesilovou hru, kterou ale přerušilo vyloučení také na domácí straně. Ve zkrácené přesilovce pak udeřili Medvědi podruhé. PAVEL ZAJAN se v předbrankovém prostoru nemýlil svou střelou a Děčín šel do dvoubrankového náskoku – 0:2. A o tři minuty později se hosté radovali znovu. Na počátku desáté minuty střílel z levého kruhu LUKÁŠ SLADKOVSKÝ a kotouč tak skončil znovu za zády Odložilíka – 0:3. Draci si pak hned vzali oddechový čas, a to jim pomohlo. Začali se dostávat více před děčínskou branku a výsledkem zlepšené hry byl gól v závěru první periody. ZDENĚK PETRÁŠ projel celým kluzištěm až před Štichu, kde svým blafákem rozdradostnil poprvé svůj tým – 1:3.

Ve čtyřiadvacáté minutě měli domácí velkou šanci na kontaktní branku. Jakub Komínek ale svou bekhendovou střelu poslal jen těsně nad děčínskou klec. Hned na to se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Medvědi totiž hned z další akce přidali čtvrtou branku po pěkné kombinaci. JAROSLAV HAŠEK dostal nabito od Daniela Volrába a poté už zasouval kotouč jen do odkryté klece – 1:4. Domácí pak měli další přesilovou hru, ale paradoxně inkasovali. Ve vlastním oslabení potrestal hrubici Poláka JAROMÍR CHMEL, který pak svůj samostatný únik blafákem přetavil v pátý děčínský gól – 1:5. Poté předvedl parádní zákrok Marek Šticha, jenž střelu Kopřivy, která mířila do odkryté části jeho klece, svou holí vypíchl. Ve třiatřicáté minutě pak dokonal hattrick JAROSLAV HAŠEK a dal Děčínu už pětibrankový náskok – 1:6. V závěru druhé třetiny se ještě trefil MIROSLAV POLÁK a snížil tak hrozivý náskok Medvědů – 2:6.

JAROSLAV HAŠEK byl k neudržení i v úvodu třetí třetiny. Ve třiačtyřicáté minutě se trefil z prostoru mezi kruhy a byla to jeho už čtvrtá branka v utkání – 2:7. Hru poté rozkouskovala častá vyloučení na obou stranách a ani jeden tým se nedokázal střelecky prosadit. Ve třiapadesáté minutě pálil na Uhera Radim Vacek, ale brankář Bíliny měl svou lapačku připravenou. Bílinští měli v závěru třetí části hry dvě velké šance, ale Marek Šticha je dokázal zneškodnit a stále tak držel vysoký náskok Medvědů. Závěrečný tlak Bíliny, ve které se zrodila další velká šance, už branku nepřinesl a Medvědi si tak připsali po výhře 7:2 z jejich pohledu další tři body do tabulky.

HC Draci Bílina – HC Děčín 2:7 (1:3; 1:3; 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Petráš, 40. Polák (Petráš, Štěpánek) – 2. Hašek (Volráb, Sladkovský), 6. Zajan (Hříbal, Málek), 10. Sladkovský (Kopta), 24. Hašek (Volráb), 28. Chmel, 33. Hašek (Oliverius, Kaltenböck), 43. Hašek (Málek)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Hříbal, Málek, Chmel, Kaltenböck, Balcar, Vaněk, Procházka, Loukota – Hašek, Volráb, Zajan – Navarra, Faigl, Oliverius – Vacek, Kopta, Sladkovský – Chovanec, Chmelař, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín