Rubriky
Zprávy

Dvouleté dítě strážníci zachránili na poslední chvíli

Jen díky všímavosti občanů, kteří se ihned obrátili na tísňovou linku děčínské městské policie, se strážníkům podařilo zachránit dvouleté dítě, které málem vypadlo z okna ve třetím patře. K události došlo dnes v ranních hodinách v ulici Ústecká.

Na tísňovou linku se obrátili zaměstnanci místní společnosti. Uvedli, že vidí v protějším domě dítě, které stojí bez dozoru v okně ve třetím patře. Dozorčí služba na místo okamžitě vyslala nejbližší motorizovanou hlídku, která dorazila během tří minut. Na zákrok měli strážníci jen několik vteřin. „Dítě v tu chvíli vstoupilo na venkovní šikmý parapet. Hlídka vykopla vstupní dveře do domu, doběhla do bytu, který naštěstí nebyl zamčený a v poslední chvíli dítě zachránila,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

V bytě strážníci objevili i spící osmnáctiletou matku, která se probrala až po hlasitém upozornění strážníků. Informace o události předala městská policie k prošetření Policii České republiky a příslušnému orgánu sociálně právní ochrany dětí.

Zdroj: MP Děčín