Rubriky
Sport Zprávy

BK ARMEX DĚČÍN VS LEICESTER RIDERS

Válečníci mají opět kompletně mezinárodní přípravu! Na dvojzápas přijíždí do Děčína úřadující mistr Spojeného království Leicester Riders, který vyhrál už základní část (27-6). Britské play-off se hraje (podobně jako se 16/17 hrálo finále Kooperativa NBL) na dvě utkání a součet jejich skóre – takto jsou sehrána čtvrtfinále a semifinále (pro zajímavost, v prvním čtvrtfinále Leicester remízoval se Surrey 73-73). Finále má pak formát „superfinále“, kdy se dva týmy utkají v londýské O2 areně v jednom klání. To Riders zvládli a suverénně porazili Newcastle 84-63 jako satisfakci za předchozí finálovou účast, kde jako vítěz základní části prohráli se Sheffieldem (3.po základní části).

Tým po úspěšných dvou sezónách doznal velkých změn ve složení kádru a management měl perné léto. Kromě končící bristké legendy (od roku 2011 s jednoletou přestávkou ikona klubu a dlouholetý kapitán britského národního týmu) Drew Sullivana odešlo několik dalších důležitých hráčů. Klub však dlouhodobě spolupracuje s trenérem Robem Paternostrem (itlasko-americký kouč), jenž vede tým už od roku 2008 a v sezónách 2008/19 a 2012/13 získal ocenění trenéra roku. Čerstvě podepsal smlouvu až do roku 2021.

V britské lize působí hodně zahraničních, zejména amerických hráčů. Britská základna hodně zesílila po basketbalovém boomu před Olympijskými hrami v Londýně 2012. BBL si získává větší a větší respekt, a tak jistě bude zajímavé srovnání dvou soutěží zřídka se utkávajících. Tým Leicesteru přicestuje ve čtvrtek odpoledne do Prahy, proto je začátek prvního střetnutí posunutý až na 20 hodinu. Páteční duel už v tradičním děčínském čase.

Zájemci se mohou podívat na web soupeře: http://www.leicesterriders.co.uk/

Zdroj: www.bkdecin.cz