Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Ač rozbité, nezmizelo
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté vyjížděli v úterý patnáctého srpna k osobnímu automobilu zn. VW Golf, který byl přes noc odstaven v Národní ulici ve Varnsdorfu. Jeho uživatelka zjistila po návratu k němu stopy násilí. Vůz na místě odstavení zůstal, leč jisté indicie ukazují, že neznámému lapkovi mohlo jít o jeho odcizení. Oprava rozbitých součástí auta mohou vyjít až na deset tisíc českých korun. Policisté nepříjemnost šetří s ohledem na přečin krádeže.

Potemnělá zahrada
DĚČÍN – Ze zahrady rodinného domu v Děčíně – Letné zmizely během noci z pondělí na úterý 15. srpna 2017 solární lampičky. Obyvatel domu kontaktoval místní policisty z Podmokel, kteří ohlášenou událost začali prověřovat s ohledem na přečin krádeže. Chybějící čtyři solární lampičky ocenil jejich vlastník na osm set českých korun. Ani po ohledání místa činu nalezeny nebyly.

O mně ani slovo
DĚČÍN – Děčínským policistům ve středu šestnáctého srpna brzy ráno skončila cizinka, která je ve své zemi pohřešována. Průvodčí, která na ní narazila v osobním vlaku, ji z něj na hlavním vlakovém nádraží v Děčíně vysadila. Cestující neměla žádný platný jízdní doklad. Přivolaní policisté zjistili identitu ženy a rozhovoru s ní ji nechali jít. Cizinka odmítla se strážci zákona spolupracovat i informovat o svém současném pobytu. Jelikož se tak může dít, cestu má volnou …

Chce peníze vrátit
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže dvaatřicetileté ženě z Rumburku. K němu ji mělo dovést několik letošních červencových střetnutí se starším mužem ze Šluknovského výběžku. Muž přišel o finanční hotovost ve výši osmi tisíc českých korun a poukazoval jejím směrem. Ačkoliv se jejich výpovědi rozcházejí, policisté případ prošetřili a předali k rukám státního zástupce, který v případu oznámené nepříjemnost rozhodne dál.

Děčín 16.srpna 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín