Rubriky
Sport Zprávy

V druhém domácím utkání Medvědi padli s Bílinou

Druhé domácí utkání v přípravě sehráli hokejisté Děčína ve čtvrtek 17. 8. 2017. Na led Děčína zavítala nedaleká Bílina a dokázala zde zvítězit.

Medvědi se hned v úvodu dokázali ubránit čtyřminutové přesilovce Bíliny, ale po jejím vypršení se hosté za chvilku dostali do vedení. ŠTĚPÁN ŠTĚPÁNEK se dostal k odraženému kotouči před děčínskou brankou a svou střeu do ní umístil – 0:1. Ve čtrnácté minutě se pak z prostoru mezi kruhy trefil ZDENĚK PETRÁŠ a jeho tým rázem vedl o dva góly. A aby toho nebylo málo, stejný hráč o chvilku později přidal i svůj druhý zásah v utkání, když v samostatné akci prostřelil Lavingera – 0:3. S Medvědy to nevypadalo dobře, ale v sedmnácté minutě se poprvé trefil ONDŘEJ KOPTA, jenž puk umístil pod horní tyč bílinské klece a z pohledu Děčína už to vypadalo daleko lépe. Minutu před vypršením první třetiny dostal přihrávku do jízdy JAN HUCEK a zblízka Spěšného prostřelil – 2:3. Před druhou třetinou tak byli hráči Děčína Bílině na dostřel jediné branky.

V osmadvacáté minutě střílel z prostoru mezi kruhy Petr Michajličenko a střela to byla hodně nebezpečná. Po ní zazvonila tyč bílinské branky. V polovině utkání se do úniku po tom, co objel dva hráče Bíliny, dostal Ondřej Kopta, ale dále už pokračovat nemohl. Byl totiž čistě zastaven soupeřem a z akce Děčína tak zapršet nemohlo. Hned na to prověřil Lavingera Štěpának, ale ani on neuspěl. V závěru druhé periody ještě střílel Marek Šetka, bylo to ovšem pouze do připraveného Spěšného. Druhá perioda branku nepřinesla a skóre tak bylo stejné, jako po konci té první.

Ve třetí třetině se děčínští hokejisté snažili srovnat stav utkání, ale i když měli spousty šancí, brankář Spěšný všechny střely pokryl. V padesáté minutě překonal Lavingera Kýhos, ale jeden z obránců Děčína dokázal včas odstranit kotouč z brankoviště a díky tomu na ukazateli skóre neměnilo. O tři minuty později pak byli hosté znovu vidět, Hrdlička pálil na Lavingera a ten ukázkovým semaforem jeho střelu zlikvidoval. Na straně Medvědů se už skóre neměnilo a vypadalo to, že stav zůstane takový, jaký byl po první třetině, opak byl ale pravdou. Jedenáct vteřin před koncem třetí třetiny se ještě trefil LUKÁŠ HRDLIČKA, který se nejlépe zorientoval v děčínském předbrankovém prostoru – 2:4.

HC Děčín – HC Draci Bílina 2:4 (2:3; 0:0; 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Kopta (Chmelař, Michajličenko), 19. Hucek (Michajličenko) – 7. Štěpánek (Petráš), 14. Petráš (Polák), 16. Petráš, 60. Hrdlička

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Balcar, Loukota, Hucek, Michajličenko, Kvaček, Zelinger – Faigl, Amirov, Šetka – Kopta, Chmelař, Vegner – Rubeš, Chovanec, Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín