Rubriky
Sport Zprávy

Plán přípravy BK Děčín

Kooperativa NBL již zná termín prvního kola nadcházející sezóny – středa 4.října 2017… Ligový los má proběhnout do konce července, kdy se vyjasní termíny pohárů FIBA. Prozatím je počítáno s aktuálními 12 týmy, které odehrály ročník 2016/17. Tým trenéra Budínského se poprvé sejde v pondělí 7.sprna, kdy začne osmitýdenní přípravný blok.

Trenéři Pavel Budínský s kondičním Vladimírem Hojkou musí během přípravy počítat s absencí několika hráčů plnících reprezentační povinnosti. Robert Landa v roli asistenta trenéra absolvuje ME U16 dívek v začátku srpna. Filip Halada má pozvánku do A-týmu (první sraz proběhl 11.7., ME se koná 31.8. – 17.9.) a podle vývoje reprezentační sestavy se k Válečníkům připojí. Lukáš Feštr, Filip Kroutil a Ondřej Šiška jsou adepty do univerziádního výběru, který čeká vrcholná akce v konci srpna v taiwanském Taipei, kde narazí v základní skupině mj. na výběr Argentiny či USA v termínu 19. – 30. srpna.

Do první fáze přípravy se zapojí také několik mladých hráčů, kteří budou usilovat o své místo v kádru Válečníků, a to především s výhledem na budoucí roky.

Zápasovou přípravu zahájí BK ARMEX Děčín koncem srpna, v plánu je osm utkání a všichni soupeři jsou zahraniční. Tradičním soupeřem je jeden z nejlepších týmů německé druhé soutěže ProA Chemnitz Niners, kterému na jaře těsně unikl postup do BBL (v semifinále ProA vedl 2-0 na zápasy a padl 2-3). V začátku září přivitá BK ARMEX na domácí palubovce nezvyklého soupeře – britského mistra Leicester Riders. Navrátilec nejvyšší německé soutěže BBL – MBC Weissenfels prověří děčínské rovněž v ARMEX Sportcentru. Dalším soupeřem je desátý celek uplynulého ročníku polské ligy Turow Zgorzelec, s nímž se Válečníci utkají dvakrát. Jedenácý celek německé BBL BG Göttingen pozval Děčín na svou půdu a s rakouským semifinalistou Gmundenem se Válečníci utkají ve Strakonicích v rámci oslav města.

O detailech jednotlivých utkání budeme informovat s jejich blížícími se termíny, zatím není jasné, zda všechna střetnutí budou otevřená veřejnosti.

Rozpis přípravných utkání (změny vyhrazeny):

29.8. BK ARMEX Děčín – BV Chemnitz 99ers

7.-8.9. BK ARMEX Děčín – Leicester Riders

13.9. BK ARMEX Děčín – MBC Weissenfels

15.9. Turow Zgorzelec – BK ARMEX Děčín

20.9. BK ARMEX Děčín – Turow Zgorzelec

22.9. BG Göttingen – BK ARMEX Děčín

29.9. Swans Gmunden – BK ARMEX Děčín

Zdroj: www.bkdecin.cz