Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Doklady, prosím
DĚČÍN –  Ve čtvrtek druhého června zastavili děčínští policisté časně ráno osobní automobil projíždějící  Zemědělskou ulici v děčínských Křešicích. V průběhu silniční kontroly se ukázalo, že muž má vysloven  zákaz řízení motorových vozidel a v době  kontroly byl pod vlivem návykových látek. Policisté muže vyzvali k provedení testu na přítomnost návykových látek, který vzápětí odhalil jejich přítomnost v těle kontrolovaného.  Řidič bude v nadcházejících dnech čelit následkům přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může přijít až o tři roky pobytu na svobodě.

Ne, v žádném případě !
ŠLUKNOV Rumburští policisté druhého června letošního roku zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže ze Šluknova, jenž  měl na základě policejního prověřování v době od března 2015 do června 2016 ve Šluknovském výběžku  prodávat marihuanu. Muži, obviněnému z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Stačil si ještě loknout
RUMBURK Rumburští policisté od začátku letošního června pracují na případu možného přečinu krádeže, ke kterému došlo druhého června  ve zdejší m obchodě.  Zákazník si v prostoru prodejny  vyhlédl tři lahve alkoholu v hodnotě 405,- Kč. Proč  odkládat zboží do nákupního košíku, když se nabízí vlastní batoh ?! Prostor u pokladen jej nechal ledově chladným, a tak jím prošel bez potřeby úhrady. Bystré oči pracovníka prodejny mu však zamezily ve volném odchodu a než na místo dorazila  přivolaná policejní hlídka, stačil jednu z lahví zkonzumovat. Za nezaplacený nákup může tak „zaplatit“ až tříletou ztrátou svobody…

Neklaplo to
DĚČÍN K podobnému případu vyjížděli také policisté v Děčíně. V pátek dopoledne třetího června dorazil do prodejny potravin v Děčíně zákazník, kterému do oka padly dvě lahvinky červeného vína. Ač byla cena značně příznivá, pouhých osmdesát českých korun, muž se nakonec rozhodl prostorem pokladny projít bez zaplacení. Chyba. O chvilku později již čelil ostraze prodejny a následně i policejní hlídce, která jeho páteční  přešlap zpracovává s ohledem na přečin krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Nad jeho hlavou se vznáší trest odnětí svobody až na tři léta …

Přišel o kolo
KRÁSNÁ LÍPA Krásnolipští policisté prověřují od pátku třetího června letošního roku oznámení majitele jízdního kola.  Horské elektrokolo zn. Appache Hawk  v černozeleném provedení odložil o den dříve ve společných prostorách obytného domu v Krásné Lípě. Bohužel jej už posléze nenašel.  Jeho ztrátu ocenil částkou čtyřiceti tisíc českých korun.  Místní strážci zákona šetří oznámenou nepříjemnost s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 5. června 2017
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín