Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním USK Praha – BK ARMEX Děčín

V předposledním kole nadstavbové části skupiny A1 Kooperativa NBL zajíždějí basketbalisté Děčína na Folimanku, kde své hnízdo brání vysokoškolské Sovy. Ty v letošní sezóně ukázaly další zlepšení, po základní části skončily čtvrté a prohánějí i porážejí všechny své soupeře. Přesvědčil se o tom i Děčín, který se letos s týmem USK potkal již třikrát, ale slavil jen jednou.

Utkání 9. kola skupiny A1 bude velmi pikantní, protože na sebe narazí třetí a čtvrtý tým aktuálního pořadí, které v tabulce dělí jediný bod. Pražané totiž vyhráli v nadstavbové části již čtyřikrát, naopak Válečníci jen dvakrát a jejich náskok se smrskl na jedno vítězství. O důležitosti sobotního klání tak není pochyb, jelikož v případě výhry by naši získali jistotu 3. místa, ze kterého by vyrazili do play-off.

Tým svěřence trenéra Aliloviče se v letošní sezóně může pochlubit velmi kvalitní obranou, jež inkasovala druhý nejmenší počet bodů hned za mistrovským Nymburkem. V útoku pak táhne svůj tým Jaromír Bohačík, třetí nejlepší střelec a nejužitečnější hráč celé ligy, který už dal dvakrát 33 bodů, a v průměru střílí 18 bodů na zápas. K tomu pak přidává téměř sedm doskočených míčů a 2,5 asistence. Také další křídelník USK, Michal Mareš, je pro soupeře velmi nebezpečný, když dává v průměru 12,2 bodů.

Dvouciferným střelcem je ještě finský talent Alexander Madsen, jenž z pozice pivota dává 10,6 bodů, k tomu doskočí 5,5 míče a má téměř dvě asistence na utkání. V kompaktním a sehraném týmu Pražanů jsou ale i další kvalitní hráči – Lukáš Feštr, Mladen Primorac, Pavel Grunt, Petr Šafarčík a další. Děčín tedy čeká těžká bitva, doufejme, že tentokrát s dobrým koncem.

Vzájemné zápasy v základní části KNBL:
USK Praha – BK ARMEX Děčín 87:84 po prodl. (nejlepší střelci: Bohačík 26, Primorac 21, Madsen 20 – Vyoral 29, P. Houška 20, Kroutil 11)
BK ARMEX Děčín – USK Praha 61:58 (Šiška 13, P. Houška 13, Pomikálek 8 – Bohačík 17, Madsen 14, Grunt 10)

Vzájemný zápas v nadstavbové části KNBL:
BK ARMEX Děčín – USK Praha 61:69 (P. Houška 18, Krakovič 8, Palyza 8 – Bohačík 18, Madsen 12, Grunt 11, Michal Mareš 11)

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta