Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín

Po dlouhých jedenácti dnech vstoupí basketbalisté Děčína zpět do kolotoče zápasů nadstavbové skupiny A1 Kooperativa NBL. Válečníci v ní zatím odehráli dvě kola, ve kterých doma porazili Opavu ve druhém prodloužení a poté podlehli Nymburku. Ve 3. kole zajíždějí poprvé v této fázi soutěže na palubovku soupeře, a to do Pardubic.

Ty tak dlouhou herní pauzu neměly, protože o víkendu nastoupily do Final four Českého poháru mužů, kde nejprve v semifinále vzdorovaly Nymburku, ale nakonec mu podlehly 63:74, v boji o 3. místo pak zničili domácí Prostějov 90:51!

Pardubicím se v letošní sezóně daří, v základní části KNBL obsadily 2. místo, doma ještě neprohrály a dokonce zatím jako jediné porazily Nymburk. Navíc při své premiérové účasti ve FIBA Europe Cupu postoupily ze základní skupiny s bilancí 4 výher a 2 porážek do 2. kola, kde sice vypadly, když dvakrát zvítězily a čtyřikrát prohrály, ale proti silným soupeřům ukázaly svoji sílu. O ní se přesvědčili i basketbalisté Děčína, kteří se se svěřenci trenéra Sanderse setkali v letošní sezóně již třikrát, ale vyhráli jen jednou.

Pardubice bodově táhne trojice Američanů – Dominez Burnett dává v průměru 17,9, Joseph Wall 13,5 a Lamb Autrey 13 bodů na zápas. Tito hráči jsou také jasně nejvytíženějšími, když každý z nich stráví na hřišti v průměru 28 minut. Tým Beksy ale nejsou jen Američané. Tradičně dobré výkony předvádí slovenské křídlo Dušan Pandula (průměr 12,8 bodů na zápas) i český pivot Kamil Švrdlík. Zapomenout se ale nesmí ani na Škrance, Půlpána, Nečase, Kohouta a další.

Vzájemné zápasy v základní části KNBL:
BK ARMEX Děčín – JIP Pardubice 79:73 (nejlepší střelci: Vyoral 22, Pomikálek 22 – Burnett 20, Autrey 17, Švrdlík 10)
JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín 101:75 (Burnett 22, Wall 18, Pandula 13 – Vyoral 20, P. Houška 12, Pomikálek 10, J. Houška 10)

Vzájemný zápas v Českém poháru:
BK ARMEX Děčín – JIP Pardubice 70:78 (P. Houška 16, Vyoral 15, Palyza 12 – Švrdlík 22, Autrey 18, Wall 11)

Názor BK Děčín

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „V Pardubicích nás po delší herní pauze čeká další těžké utkání nadstavbové skupiny A1. Utkání, které jsme naposledy v Pardubicích jasně prohráli, nám ukázalo, v čem je letošní síla našeho soupeře. Individuální schopnosti a dovednosti všech tří amerických basketbalistů dělají rozdílové prvky hry s mnoha celky. Samozřejmě, že jim velmi zdatně sekundují ostatní hráči, takže pokud se dostanou všichni do tempa a rytmu, je velmi obtížné všem a všemu čelit. Proto musíme být mentálně odolní a nerezignovat v okamžicích, kdy taháme za kratší konec lana.“
Filip Kroutil, křídlo BK ARMEX Děčín: „V sobotu nás čeká velice kvalitní tým Pardubic, který letos prokazuje, že patří mezi přední české celky. Pardubice letos ještě na domácí půdě neprohrály jediný zápas, a to je myslím dostatečná motivace pro to, abychom se stali prvním přemožitelem. Abychom se jím ale mohli stát, musíme hrát s plným nasazením a předvést koncentrovaný výkon po celou dobu utkání.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta