Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi uštědřili Baníku „kanára“ a do tabulky si připsali veledůležité tři body

V sobotu 11. 2. 2017 přivítali hokejisté Děčína na svém ledě západočeský Sokolov, který je beznadějně poslední. I když Sokolovští podali sympatický výkon, nakonec museli přijmout porážku 0:6 z jejich pohledu.

Skóre utkání se měnilo už ve třetí minutě, když se před hostující brankou dokázal prosadit RADIM VACEK a Medvědi tak vedli o jednu branku – 1:0. O tři minuty později měl šanci před odkrytou brankou Sokolova Roman Navarra, ale Kuchař se dokázal fantasticky vrátit a jeho střelu tak zneškodnil. Po dalších domácích šancích se pak hosté dokázali oklepat a i oni zahrozili před Lavingerem. Ve dvanácté minutě zachytil levým betonem jedovatou střelu Petra Račanského domácí brankář a zabránil tak vyrovnání. Dvěma nebezpečným střelám pak musel čelit Lukáš Lavinger v polovině sedmnácté minuty, ale znovu podržel těsné vedení Medvědů. Do konce první části hry se už nic nestalo a poprvé do kabin se tak šlo lépe Medvědům, kteří měli v zádech jednobrankový náskok.

I do druhé periody Děčínští doslova vlétli a už ve dvaadvacáté minutě přidali svou druhou přesnou trefu. PAVEL ZAJAN u levé tyčky sokolovské branky váhal, zda přihrát Jaroslavu Haškovi na levý kruh, nakonec však zvolil zakončení a z úhlu dokázal prostrčit kotouč za Kuchařova záda – 2:0. V polovině utkání se tváří v tvář Lavingerovi ocitl Petr Račanský a nebyl daleko od kontaktní branky. Domácí gólman ovšem dalším zákrokem nepovolil Baníku skórovat. Hosté se čím dál více dostávali do šancí, tou největší byla Kašparova střela zblízka, ale opět skončil puk v moci Lukáše Lavingera. V závěru druhé periody pak střílel od modré čáry Kaltenböck, ale i Kuchař byl na svém místě. Před třetí třetinou tak měli Medvědi už dva góly navrch a byli tak blíže vítězství než jejich soupeř.

V šestačtyřicáté minutě ve třetí třetině dali Medvědi dva slepené góly, které od sebe dělily pouhých čtrnáct vteřin. Nejprve TOMÁŠ FAIGL svou střelou z levého kruhu vymetl v síti hostů všechny pavučiny – 3:0 a hned na to po vhazování pak přidal už čtvrtý přesný zásah MICHAL OLIVERIUS a bylo to rázem 4:0. Děčínští pak prakticky hosty už k ničemu nepustili, naopak v samotném závěru přidali další dva slepené góly v devětapadesáté respektive v šedesáté minutě. Na 5:0 zvyšoval LUKÁŠ ZIKA, který ze vzduchu sklepl kotouč do sokolovské branky a hned po něm uzavřel účet sobotního klání RADOMÍR VANĚK, jenž využil zaváhání sokolovské obrany – 6:0. Medvědi si tak připsali nad Baníkem druhou výhru v sezóně a opět s nulou na svém kontě.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 6:0 (1:0; 1:0; 4:0)
Branky a nahrávky: 3. Vacek (Volráb), 22. Zajan (Molnár), 46. Faigl (Kopta, Vacek), 46. Oliverius (Zika, Molnár), 59. Zika (Oliverius), 60. Vaněk (Kopta)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Hříbal, Molnár, Chmel, Kaltenböck, Málek, Vaněk, Procházka – Hašek, Volráb, Zajan – Navarra, Oliverius, Zika – Vacek, Faigl, Kopta – Chovanec, Fojt, Sýkora – Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín