Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nevítaná návštěva
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté vyjížděli pětadvacátého ledna letošního roku do Lobendavy k napadené chalupě. Do rekreačního objektu se zřejmě vloupal nevítaný návštěvník. O jeho možné návštěvě vypovídají stopy násilného vniknutí a také chybějící televizor a zahradní technika, která v současné chvíli není k nalezení. Škody se pohybují kolem čtrnácti tisíc českých korun. Oznámenou nepříjemnost šetří policisté s ohledem na přečin krádeže.

Měla štěstí
DĚČÍN – Na děčínské policisty se obrátila mladá žena z Děčína, která při návštěvě místní pošty ztratila mobilní telefon zn. Samsung Galaxy A3 2016. Cení si jej na sedm tisíc tři sta českých korun. Policisté začali prověřovat okolnosti ohlášené události s ohledem na přečin zatajení věci. Na oznamovatelku se usmálo štěstí. Telefon se našel a policisté jej vrátili zpět její majitelce. Nálezce jej našel na pobočce děčínské pošty a odevzdal do rukou místních strážců zákona.

Nepodařilo se
DĚČÍN – Policisté z Děčína vyjížděli pětadvacátého ledna letošního roku k vozidlu parkujícímu na veřejném parkovišti u obchodního domu v Obloukové ulici v Děčíně. Jeho majitel po příchodu k autu zjistil, že se mu zřejmě někdo pokusil vloupat do vozidla. Žádné věci z něj naštěstí nezmizely. Kriminální technik ohledal místo činu a policisté začali oznámenou událost prověřovat s ohledem na přečin krádeže.

Nejsou k nalezení

DĚČÍN – Na dvanáct set českých korun ocenili oznamovatelé majetek, který se ztratil ze zahrady rodinného domu v Boleticích nad Labem v průběhu tohoto týdne. I přes hledání a pátrání se ztracené sáňky a plastové boby doposud nenašly. Děčínští policisté jejich zmizení šetří s ohledem na přečin krádeže.

Byly prázdné
ČESKÁ KAMENICE – Zástupce soukromé společnosti, která se zabývá distribucí propan butanových lahví, zjistila jejich nevítaný úbytek. Ze zajištěné kovové klece u jetřichovické prodejny zmizelo ze středy na čtvrtek šestadvacátého ledna letošního roku šest desetikilogramových lahví bez náplně. Škoda čítá přes šest a půl tisíce českých korun. Českokameničtí případ šestí s ohledem na přečin krádeže.

Už ji nenašel

DĚČÍN – Místní policisté čelí oznámení zákazníka obchodního domu v Děčíně, který si během nákupu zavěsil svou příruční tašku na nákupní vozík. V příruční tašce měl kromě osobních dokladů také fotoaparát, peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami i mobilní telefon. Stačila chvilka nepozornosti a muž o věci přišel. Ačkoliv se vzápětí po svých věci začal shánět, nebyl úspěšný. V současné chvíli počítá ztráty, které se zrcadlí nejen v čase stráveném na úřadech, ale také v částce patnácti a půl tisíce českých korun. Nedávné oznámení prověřují s ohledem na přečin zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Děčín 27. ledna 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín