Rubriky
Zprávy

V neděli 8. 1. ve 12 hodin se na rok a půl uzavře páteřní průjezd městem

vislnicka-spojkaDůvodem je pokročení stavby Vilsnické spojky, které si vyžádá uzavření Pětimostí a začne tak platit odklon nákladních vozidel nad 12t a naprostá změna dopravní situaci ve městě.

Práce na dopravním značení uzavírek jsou velmi technicky i časově náročné, přípravy na dopravní změny probíhají již od úterka. „Nejdříve bylo instalováno značení na omezení parkovaní v Podmoklech, pokračovat budou další úpravy pro změnu dopravní situace. V sobotu bude vytvořen okruh v Děčíně IV a osazení betonových zábran na kruhovém objezdu u Mototechny. V neděli dopoledne pak bude definitivně uzavřen sjezd z Nového mostu,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Městská autobusová doprava bude jezdit podle výlukového jízdního řádu již od soboty 7. ledna. „Změny nastanou na lince č. 37, která nebude po dobu výluky obsluhovat městskou část Chrochvice a stanici Kotva,“ řekl Bohumil Bárta, ředitel Dopravního podniku města Děčína. Od 7. 1. začne platit také jízdní řád linky 431 Děčín – Malšovice, kde některé vybrané zelené autobusy budou obsluhovat zastávku Děčín-Kotva. Upraveny budou také některé přechody pro chodce nebo parkovací místa v Podmoklech. „Dodržování zákazu parkování budeme pečlivě kontrolovat. Pro zachování plynulosti provozu je respektování všech příkazových značek naprostou nutností a pokud řidiči neuposlechnou a vozidla odstaví na místech, kde parkování není dovoleno, vozidla nekompromisně odtáhneme,“ vysvětlil Marcel Horák, ředitel městské policie.

Velké změny se významně dotknou také nákladní dopravy, která bude po celou dobu stavby z Děčína odkláněna. „Nemůžeme připustit, aby do centra vjely kamiony. Po domluvě s Dopravní policií ČR jsme požádali o zákaz vjezdu vozidel nad 12 t,“ doplnila Marie Blažková. Zákazové cedule jsou rozmístěny před vjezdem do města a jak městská, tak státní policie bude dodržování zákazu striktně kontrolovat v místě, kde je kamiony ještě možné vrátit.

Zdroj: Magistrát města Děčín