Rubriky
Sport Zprávy

Děčín veze 1. místo z Michalovců

1846Ve dnech 29. – 30. 12. 2016 se vybraní hráči HC Děčín z ročníků 2008 a 2009 zúčastnili turnaje ve slovenských Michalovcích. Celá parta odjížděla na Slovensko nestandardním dopravním prostředkem – vlakem – a už proto, se mohl turnaj označit za výjimečný, avšak také s tím, že chtějí sehrát těžká utkání. I toto se celé partě také vyplnilo.

Po příjezdu na místo a 1 noci odpočinku naskočil HC Děčín do již rozjetého turnaje, ve kterém narazil na domácí celek Michalovce A. Hned od první minuty bylo jasné, že jsme v jiném světě a pokud chceme uspět, budeme si muset na pravidla místního hokeje rychle přivyknout. Když jsme po úvodních 2 minutách prohrávali 3:0, jako bychom prozřeli z onoho růžového obláčku a začali hrát náš hokej. Postupně jsme soupeře začali přebruslovat a otáčeli vývoj utkání postupnými kroky. Nakonec jsme úvodní utkání vyhráli v poměru 11:5. Do druhého utkání jsme dle tabulky nastupovali proti soupeři z Velkého Krtíše, který jak jsme po utkání zjistili byl pouze 1 rok na ledě. To na našich chlapcích nenechalo známek podcenění a HC Děčín deklasoval soupeře výsledkem 41:1. Do třtího utkání jsme naskočili proti rozjetému celku z Ukrajiny – Kalush Legion, který nás trápil dobrým bruslením a vlčí bojovností po celou dobu utkání. Nakonec se nám podařilo zvítězit v poměru 12:9, avšak nutno říci, že výsledek se skutečně nerodil jednoduchou cestou a naši hráči ze sebe museli pro tento stav vydat vše, co v sobě pro 1. hrací den měli.

Do druhého hracího dne jsme naskočili hned od rána, kdy posledním soupeřem ve skupině byl MŠKM Trebišov. Utkání měl HC Děčín od počátku pod kontrolu, avšak musel během něho hasit několik velmi zajímavých šancí tohoto celku. Konečné skóre 17:5 však pro oko diváka hovořilo poměrně jednoznačně. Po základní skupině jsme vstoupili do semifinálového boje proti celku HK Michalovce B, ve kterém jsme hráče nabádali, aby hráli na 0 obdržených branek. To chlapci splnili a tak jsme vítězstvím 10:0 mohli oslavovat postup do finále. Nutno podotknout, že nás celým turnajem provázel kotel fanoušků HC Děčín, který na turnaji stejně jako hráči na ledě zanechal nesmazatelnou stopu.

Ve finále na sebe po právu narazili výkonnostně nejlepší celky. Děčín změřil síly s celkem MHC Martin – což byl také výběr hráčů Martina ročníku 2008 a 2009. Od první minuty se děčané tlačili za vítězstvím a během první třetiny si vybudovali vedení 2:0, o které v poslední minutě třetiny přišli. Po první třetině byl tedy stav nerozhodný 2:2. Do druhé třetiny vstupovali hráči s tím, že stále musí myslet na zadní vrátka a využívat rychlých protiútoků, ze kterých jsme poté těžili. Martin nebyl psychicky připraven na to, že dostane další branky, protože za celou základní skupinu obdržel pouze 6 branek a právě to byla voda na děčínský mlýn. Jak jsme postupně navyšovali skóre, dostavilo se u hráčů Martina mírné rozhořčení, což vedlo i k jednomu vlastnímu gólu a tak si děčínští medvědi dokráčeli pro triumfální vítězství 8:4. Proud oslav pomalu nešel zastavit, protože jak bylo uvedeno na začátku, splnil se nám sen, kdy jsme odehráli 5 utkání velmi vysoké kvality ze 6 a to byl hlavní důvod trenérů, proč tuto dlouho cestu za turnajem s hráči a rodiči vážili.

Konečné pořadí:
1. HC Děčín
2. MHC Martin
3. HK Mládež Michalovce A
4. HK Mládež Michalovce B
5. Kalush Legion
6. Kryžanka Kyjev
7. MŠKM Trebišov
8. MHC 46 Bardejov
9. HK ŠKP Poprad
10. HC Velký Krtíš

Sestava HC Děčín: Ortová Veronika (brankářka), Dominik Krajdl, Jan Zelenka, Stanislav Sanejstr, Tomáš Novotný, Jonáš Vaníček, Kevin Kváš, Šimon Postl, Petr Krátký, David Bozseník, Šimon Šejc.

Všem hráčům a rodičům patří velký dík za předváděné výkony a také za vzornou reprezentaci nejenom našeho města, ale také České Republiky.

Zdroj: HC Děčín